ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 26 січня 2013 р.

26.01.2013р. Б. / Краківський кардинал виступив на захист практики «вікон життя»


Кардинал Станіслав Дзівіш, архиєпископ Краківський, виступив на захист практики «вікон життя», - приміщень, де матері-одиначки можуть анонімно залишити своїх немовлят, про яких вони нездатні або не бажають дбати. Про це повідомили агентства CWN і CNS.

«Вікна життя» є в багатьох містах Польщі. Завдяки їм покинуті матерями немовлята регулярно потрапляють до притулків, як правило, церковних. Пристосування забезпечені обігрівачами та іншими пристроями, які дозволяють зберегти життя підкинутому немовляті. Завдяки практиці «вікон життя» в 11 країнах Євросоюзу, де вони є, практично повністю відсутні випадки, коли матері вбивають небажаних дітей, або вони гинуть від голоду і холоду.

Тим не менш, незважаючи на очевидну користь, принесену «вікнами життя», Комітет Організації Об'єднаних Націй з прав дитини закликав до скасування цієї практики в тих країнах, де вона існує.

«Дитина, викинута на смітник, не може не вразити нашу совість. Ці «вікна життя» - відповідь Церкви на цю трагедію, - сказав кардинал Дзівіш. - Це - конкретний акт милосердя, заклик до відповідального материнства і батьківства, живе свідчення того, що ми ніколи не можемо бути байдужими до драми матері і дитини».


За матеріалами www.sedmitza.ru

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: