ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 16 січня 2013 р.

16.01.2013р. Б. / Перемога хреста у Страсбурзі



Ось такої величини хрестик у Наді Евейди

 
Європейський трибунал з прав людини визнав, що заборона носити хрестик на місці праці була порушенням релігійної свободи.
 
Нині 60-річня Надя Евейда, яка 2006 року працювала в British Airways, у лондонському аеропорту Хітроу, була звільнена з праці на два роки за те, що прийшла на роботу з невеликим срібним хрестиком на шиї. Керівництво аеропорту визнало це порушенням внутрішнього розпорядження стосовно дрес-коду в «Британських авіалініях». Надя подала до суду, однак в усіх англійських інстанціях її позов було відхилено

Надя Евейда була знову прийнята на роботу, після того як фірма змінила на її користь свою політику щодо носіння працівниками прикрас. Однак судові вироки залишалися без змін, отож вона вирішила подати позов до Європейського трибуналу з прав людини. 

До розгляду цієї справи суд у Страсбурзі узявся 4 вересня 2012 року, а 14 січня ц.р. ухвалив рішення, ствердивши, що заборона носити хрестик на місці праці є порушенням релігійної свободи. Судді ухвалили це рішення голосами 5:2. Вони підтвердили, що хрестик на шиї працівниці «Британських авіаліній» не був викличний і не шкодив її виглядові як фахівця. Крім того, не доведено, що ношення інших, дозволених правилами British Airways ознак релігійної приналежності (таких як тюрбани чи хіджаби), впливає на образ фірми негативно. Трибунал вирішив припинити розгляд справи, виходячи зі ст.14 Європейської конвенції прав людини, у якій ідеться про заборону дискримінації, зокрема на релігійній підставі. 

«Маніфестування релігії є основоположним правилом не тільки тому, що демократичне суспільство повинне толерувати і підтримувати плюралізм, але й тому також, що людина, яка зробила релігію головною цінністю свого життя, повинна мати змогу переказати свою віру іншим,» – зокрема, сказано в судовому рішенні. 

Як потерпілій від звільнення, Наді Евейді присуджено компенсацію в розмірі 2000 євро. 

Разом із задоволенням позову Наді Евейди судді у Страсбурзі відхилили звернення трьох інших позивачів, які опротестовували рішення британських властей, дискриміновані через свою віру. Таким чином, Гері МакФалейн, Ліліан Лейдел і Ширлі Чаплін визнані звільненими заслужено. 

Муніципальний службовець Ліліан Лейдел не погодилася провадити шлюбну церемонію гомосексуальної пари, а Гері МакФарлейн, консультант з питань подружжя і сім’ї, був визнаний неспроможним виконувати професійні обов’язки, оскільки він з релігійних мотивів противився гомосексуальним зв’язкам. Страсбурзький трибунал визнав, що їх покарано слушно, оскільки обов’язки їхньої праці не дозволяють дискримінувати гомосексуалістів. Однак двоє суддів, Небойша Вучиніц і Вінсент де Гаетано, записали у рішення осібну думку – votum separatum, відзначаючи, що у справі було порушено свободу совісті позивачів. 

Натомість стосовно Ширлі Чаплін, медсестри, від якої по 30 роках праці зажадали зняти хрестика з шиї, трибунал заявив, що вимога керівництва лікарні випливала з «турботи про охорону здоров’я та безпеку» пацієнтів і з прагнення запобігти поширенню інфекції. Отож рішення у її випадку теж визнано слушним. 

Європейський трибунал з прав людини, створений 1959 р. в Страсбурзі, здійснює опіку над захистом прав людини та головних цінностей у Європі. Він виносить вироки щодо справ про порушення прав, записаних у Європейській конвенції про захист прав людини і основних свобод. 


За матеріалами: Gość Niedzielny, deon.pl

Джерело:    КРЕДО

1 коментар:

Unknown сказав...

СОДОМІТІВ і ЛІБЕРАСТІВ - СТРАСБУРЗЬКИХ СУДДІВ НА ПАЛІ!