ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 3 січня 2013 р.

03.01.2013р. Б. / Архиєпископ Палья: потрібно відновити «культуру сім’ї»


На Заході існує парадокс: з одного боку, всі опитування виявляють у молодих людей прагнення до міцної і нормальної сім'ї, а з іншого домінуюча культура індивідуалізму придушує це бажання в зародку. Тому головним завданням є стимулювання нової "культури сім’ї", щоб основна клітина суспільства знову стала в центрі політичних , економічних та культурних дебатів. Таке завдання висловив Архиєпископ Вінченцо Палья, глава Папської ради у справах сім'ї, в обширному інтерв'ю для агентства Zenit, в якому він поділився своїми спостереженнями щодо викликів, з якими стикається його дикастерія та сучасне душпастирство.
 
На думку італійського єрарха, щоб досягнути мети – повернути сім'ї належне їй місце – потрібна різностороння діяльність з боку вірних. По-перше, важливим є свідчення віри і сталості самих християнських сімей. По-друге, потрібне вміння перекладати свої бажання на мову сучасної культури, показуючи, раціональність та красу сім'я, яка важлива не лише для Церкви, але й для суспільства в цілому. Тоді це буде відображатися також на законодавчому рівні. Архиєпископ Палья зазначив, що це завдання, в якому можна знайти чимало союзників. Прикладом цього є боротьба з так званими одностатевими шлюбами у Франції, де поруч з католицькими єпископами пліч-о-пліч стали євреї, протестанти, мусульмани і культурні діячі.
 
Як повідомляє Радіо Ватикану, глава Папської ради у справах сім'ї, також висловився щодо літургійного свята Пресвятої Родини. Воно показує Пресвяту Родину як зразок відносин, взаємного піклування, хоча і без нав'язливого занепокоєння. У центрі цього зв'язку є Ісус. "Любов це мистецтво, а не сантименти, – сказав Архиєпископ Палья. – На жаль, сьогодні її плутають із почуттями, які змінюються. Проте, любов – як будівництво будинку; це проект, дружба, прощення, спільне здійснення давньої мрії".


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: