ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 22 січня 2013 р.

22.01.2013р. Б. / «Світ спорту – зіпсований»


 
Папська рада у справах культури: сучасний світ спорту націлений на здобуття зиску.
 
«Сучасний світ спорту націлений на здобуття зиску, а тому “зіпсований”. Зізнання Ланса Армстронга, що він вживав допінг, є тільки верхівкою айсберга», – вважає отець-прелат Санчес де Тока Аламеда, керівник відділу культури і спорту Папської ради у справах культури. 

Ватиканський ієрарх піддав критиці професійний спорт, який став товаром, що підпорядкований принципам вільного ринку, а тим самим – здобуванню вигоди. У такій ситуації люди зведені до рівня «товару». Весь велосипедний спорт, а також футбол, проникнуті зіпсуттям, вважає прелат Санчес. Він звернув увагу, що спортсмени, які вживали допінг, повідомляли про сильний пресинг, який змушував їх використовувати засоби для «підправлення» їхніх досягнень. Від них бо очікують щораз то кращих результатів. Чимало спортсменів визнають, що якби вони не вживали допінгу, то не могли б досягти таких добрих результатів. У випадку Армстронга це виразилося, зокрема, у сімох почергових перемогах на змаганні «Tour de France». 

На зізнання Армстронга в інтерв’ю, яке провела з ним Опра Вінфрі, зіслався також отець-прелат Вільгельм Імкамп із баварського санктуарію Бауеріх-Швабен. У розмові з німецькою католицькою агенцією KNA він сказав, що, на його думку, та розмова була не сповіддю, а радше «робленням шоу із визнання провини». Цей німецький теолог вважає, що допінг є «подвійним гріхом», а саме – стосовно тіла і стосовно істини. «Важливим елементом сповіді є готовність уникати таких гріхів у майбутньому. І на відміну від того, що стосується проголошуваного в медіах визнання провини, сповідь оточена повною таємницею», – нагадав о.Імкамп. Він звернув увагу, що коли хтось прагне черпати користь із публічного визнання своїх невротичних станів, то він може це робити, але – на його переконання – таке «реаліті-шоу, перебране в моральні шати», є чимось «несмачним». 


За матеріалами: КАІ

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: