ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 8 січня 2013 р.

08.01.2013р. Б. / У католиків Хмельницького – нова традиція


 
У Хмельницькому вперше відбулась процесія містом до вертепу, в якому перебували Ісус, Марія та Йосиф. Єпископ Леон Дубравський, який брав участь у процесії містом, сказав, що це має стати новою традицією Хмельницького.
 
Процесія трьох царів проходила на вулиці Проскурівській. В святковій ході взяли участь парафіяни не лише міста Хмельницького, але й священики та вірні Хмельницького деканату. Товариство царям склали вірні, які несли прапори, воїни, ангели, але не обійшлось і без противників новонародженого Христа – Ірод,  його слуга та злі ангели, які виконували роль спокус. Прибувши до вертепу царі склали свої дари Ісусу. Під час процесії вірні співали колядки та прославляли Бога. 


Продовження свята для вірних, що брали участь у процесії відбулось у храмі Христа Царя, де єпископ Леон Дубравський очолив Месу, в якій з ним співслужили священики Хмельницького деканату. 

Єпископ під час проповіді заохотив ділитись радістю Різдва Господнього, яка виражається між іншим у співанні колядок, і саме це відбулось після Євхаристії біля вертепу, який знаходився у храмі. Після Меси священики, семінаристи та сестри ділились оплатком та складали один одному побажання. 

Як зазначив єпископ, ця процесія є репетицією перед наступною, яка планується наступного року, і стане доброю традицією м. Хмельницького. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ростислав Грабовський

Джерела:   КРЕДО


Немає коментарів: