ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

ЦИТАТИ З БІБЛІЇ

    Слава Ісусу Христу! - Слава навіки!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, пропоную до вашої уваги нову сторінку з цитатами зі Святого Письма. Вона буде дещо відрізнятися від інших сторінок моїх приватних блогів, а саме тим, що міститиме не звичайний текст, а текст у графічних файлах. Якщо, раптом, ви би запитали мене: НАВІЩО? То відповідь була б така: НА ТЕ, ЩОБ ВИ БРАЛИ ДЛЯ СЕБЕ І СВОЇХ ДРУЗІВ, ЯК НАГАДУВАННЯ ЧИ КОРИСНІ ДЛЯ ДУШІ ПАМ'ЯТКИ. 

Звісно ж, ви можете їх брати без будь-яких застережень чи обмежень та поширювати по мережі: на FaseBook, форумах, чи власних сайтах і блогах. Посилання на мене чи мої блоги зовсім не обов'язкові, бо роблю я це не для себе, а на славу Господа нашого, Ісуса Христа і на духовну поживу душ моїх ближніх.

сл.Б. Леонід.

Для збільшення розміру зображення - натисніть на нього:
http://katekhytyka-4.blogspot.com/p/265.html
ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань від:  16.09.2017р. Б.

ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань на сьогодні, (+Святих дня)28.05.2016р. Б.

Повний текст уривку з Діянь Апостолів 12,1–11:
1 Під ту пору цар Ірод підняв руку, щоб гнобити деяких із Церкви. 2 Він стяв мечем Якова, Йоанового брата. 3 Побачивши, що це подобалося юдеям, він звелів, крім того, ще й Петра схопити; а були дні Опрісноків. 4 Схопивши його, він посадив його у в'язницю і передав чотирьом чвіркам вояків, щоб стерегли його, бажаючи вивести його перед народ по Пасці. 5 Отож, Петра стерегли у в'язниці, а Церква молилася горливо Богові за нього. 6 Коли ж Ірод намірявся вивести його, Петро, закутий двома ланцюгами, спав тієї ночі, між двома вояками, а сторожі при дверях стерегли в'язницю. 7 Нараз з'явився ангел Господній, і у в'язниці засяяло світло. Він, вдаривши Петра по боці, збудив його, кажучи: «Вставай чимскорше!» І ланцюги впали з рук у нього. 8 Далі сказав до нього ангел: «Підпережися і надінь свої сандалі.» (Петро) зробив так. Знову сказав до нього: «Накинь на себе плащ і йди за мною.» 9 Вийшов Петро й ішов за ним; не знав він, чи це правда, що робив ангел; він думав, що видіння бачить. 10 Минули вони першу варту і другу, і прийшли до залізної брами, що веде в місто; вона сама собою їм відчинилась. Вийшли вони та пройшли одну вулицю, й ангел нараз відступив від нього. 11 Тоді Петро, опритомнівши, мовив: «Тепер я справді знаю, що Господь послав ангела свого і вирвав мене з руки Ірода й від усього, чого очікував юдейський народ.» 
Повний текст уривку Євангелії Йоана Йо.8,31-42:
31 І казав Ісус до тих юдеїв, які увірували в нього: «Коли ви перебуватимете в моїм слові, ви дійсно будете учнями моїми 32 і спізнаєте правду, і правда визволить вас.» 33 Ті йому й відказали: «Потомки ми Авраамові й не були ми ніколи невольниками ні в кого. Чого ж говориш: Визволитеся, мовляв?» 34 Ісус же їм: «Істинно, істинно кажу вам: Кожен, хто гріх чинить - гріха невольник! 35 Невольник не перебуває в домі повсякчас - повсякчас перебуває син. 36 Тож коли Син вас визволить, то справді станете вільні. 37 Знаю, що Авраамові ви по-томки. Бажаєте, однак, мене вбити, слово бо моє не має місця у вашому серці. 38 Переказую я те, що бачив в Отця мого, а ви те робите, що чули у вашого батька.» 39 Ті йому мовили у відповідь: «Авраам наш батько.» Каже ж їм Ісус: «Були б ви дітьми Авраамовими - чинили б ви діла Авраамові. 40 Та ось тепер бажаєте вбити мене, чоловіка, який вам правду сказав, ту, що її від Бога вчув. Не робив так Авраам. 41 Ви чините діла вашого батька.» «Ми не з розпусти вродились, - кажуть йому ті; один лише Отець у нас: Бог.» 42 А Ісус їм: «Був би Бог ваш Отець, любили б ви мене, бо я вийшов від Бога і прийшов: не від себе самого прийшов, а він послав мене.
ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань на сьогодні, (+Святих дня)18.05.2016р. Б.
 
Повний текст уривку Євангелії Йоана 6,35-39:

35. Ісус же їм: «Я - хліб життя. Хто приходить до мене - не голодуватиме; хто в мене вірує - не матиме спраги ніколи. 36. Та я сказав був вам: Ви й бачили мене, а не віруєте. 37. Усе, що Отець мені дає, прийде до мене, і того, хто до мене прибуде, я не відкину; 38. бо зійшов я з неба не для того, щоб волю власну чинити, а волю того, хто мене послав. 39. Оце ж воля того, хто мене послав: щоб з усього, що він дав мені, я нічого не погубив, лише - воскресив його останнього дня. ...».  

Повний текст уривку з Діянь Апостолів 8,18-25:

18. Якже побачив Симон, що через накладання апостольських рук дається Дух, приніс їм гроші 19. і каже: «Дайте й мені таку владу, щоб той, на кого я покладу руки, прийняв Святого Духа.» 20* Петро ж сказав до нього: «Срібло твоє нехай з тобою буде на погибіль, бо ти за гроші думав придбати дар Божий. 21. Нема тобі у цій справі ні частки, ні спадщини, бо твоє серце не праве перед Богом. 22. Покайся, отже, за лукавство своє і проси Господа, може буде відпущена тобі ця думка твого серця; 23. бо ти, як бачу, в гіркій жовчі і путах неправди.» 24. А Симон відповів, кажучи: «Моліться ви до Господа за мене, щоб на мене ніщо не найшло з того, що ви сказали.» 25. Отож, вони, засвідчивши і звістивши слово Господнє, повернулися в Єрусалим, і благовістили чимало сіл самарійських. 
 

 
ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань на сьогодні, (+Святих дня)17.05.2016р. Б.
Повний текст уривку Євангелії Йоана 6,27-33:

27. Працюйте не на ту їжу, яка проминає, лише на ту їжу, яка залишається на життя вічне, - яку ж дасть вам Син Чоловічий, бо його Бог Отець назнаменував.» 28. Вони ж мовили до нього: «Що робити нам, щоб діла Божі чинити?» 29. А Ісус відповів і сказав їм: «Діло Боже - вірувати в того, кого він послав.» 30. Тоді вони йому: «Який же знак твориш ти, щоб ми побачили й увірували в тебе? Що вчиниш? 31. Батьки наші манну в пустині споживали, як ото написано: Дав їм хліб з неба їсти.» 32. Ісус же сказав їм: «Істинно, істинно говорю вам: Не Мойсей дав хліб вам з неба, лише Отець мій дає вам хліб правдивий з неба. 33. Божий бо хліб той, що з неба сходить і життя світові дає.».  

Повний текст уривку з Діянь Апостолів 8,5-17:

5. Так і Филип, прийшовши в місто Самарію, проповідував їм Христа. 6. А народ однодушно уважав на те, що Филип говорив, слухаючи його й бачивши ті знаки, що він чинив, 7. бо з багатьох виходили нечисті духи, що в них були,  кричачи голосом великим, і сила паралітиків та кривих видужувала. 8. Радість же була велика в тім місті. 9. А був перед тим у тому місті один чоловік, Симон на ім’я, що займався чаклунством і дивував люд самарійський та видавав себе за щось велике. 10. За ним усі від найменшого до найбільшого слідом ходили, кажучи: «Цей чоловік - сила Божа, що її звуть великою.» 11. Отож вони до нього були уважні, бо він довго дивував їх чарами своїми. 12. Та як повірили Филипові, що звіщав їм царство Боже й ім’я Ісуса Христа, христились чоловіки й жінки. 13. Увірував тоді й сам Симон і, охристившись, перебував з Филипом; а бачивши знаки й великі чуда, що робились, дивувався. 14. Довідавшися, що Самарія прийняла слово Боже, апостоли, які були в Єрусалимі, послали до них Петра і Йоана. 15. Ці прийшли й помолилися за них, щоб вони прийняли Духа Святого, 16. бо він ще не зійшов був ні на кого з них, а лише були охрищені в ім’я Господа Ісуса. 17. Тоді поклали на них руки, і вони прийняли Святого Духа.
 

ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань на сьогодні, Неділю Мироносиць (+Святих дня)15.05.2016р. Б.
ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань на сьогодні:  14.05.2016р. Б.
ЦИТАТИ з молитовно-літургійних читань на сьогодні:  13.05.2016р. Б.
ЦИТАТИ від:  06.10.2017р. Б.
 «Усе, що тільки є тайне і явне, - пізнав я, бо навчила мене творителька всього - мудрість. Є бо у ній дух розумний, святий, однородний, многовидний, витончений, діяльний, проникливий, неоскверненний, ясний, недіткненний, добролюбний, бистрий, нестримний, доброчинний, чоловіколюбний, постійний, певний, безжурний, всемогутній, вседоглядний, що пронизує всі духи розумні, чисті, щонайніжніші. Мудрість бо понад усякий рух рухливіша: чистою вона крізь усе проходить, усе пронизує. Вона - подув Божої сили і чистий виплив слави Вседержителя; тому нічого заплямленого не впаде на неї. Вона - вічного світла відблиск, безплямне дзеркало Божого діяння і образ його доброти» (Мудр. 7,21-26)
«Отож, благаю вас я, Господній в’язень, поводитися достойно покликання, яким вас візвано, в повноті покори й лагідности, з довготерпеливістю, терплячи один одного в любові, стараючися зберігати єдність духа зв’язком миру. Одне бо тіло, один дух, а й в одній надії вашого покликання, яким ви були візвані. Один Господь, одна віра, одне хрищення. Один Бог і Отець усіх, що над усіма й через усіх і в усіх» (Еф. 4,1-6)
«І Він сам настановив одних апостолами, інших - пророками, ще інших - євангелистами і пастирями, і вчителями, для вдосконалення святих на діло служби, на будування Христового тіла, аж поки ми всі не дійдемо до єдності в вірі й до повного спізнання Божого Сина, до звершеності мужа, до міри повного зросту повноти Христа. Тоді ми не будемо більше малолітками, яких кидають хвилі і яких обносить усякий вітер науки, зводячи на манівці людською хитрістю й обманом. Але будемо жити по правді та в любові...» (Еф. 4,11-15)
«Справді дурні з природи всі ті люди, які не пізнали Бога, які через видимі блага не здолали пізнати Сущого, і, розважаючи над творами, не дійшли до впізнання Mайстра...» (Мудр. 13,1)
«Вони пожадані більше, ніж золото і каміння дорогоцінне, і за мед і патоку солодші. Тому слуга твій додержує їх; велика нагорода у додержанні їх. Гріхи свої хто добачить? Від таємних гріхів моїх очисти мене і від чужих бережи слугу твого. Як не будуть вони панувати надо мною, тоді непорочний буду і від гріха великого очищуся. І будуть слова уст моїх і поривання серця мого завжди до вподоби перед тобою, Господи, помічниче мій і Спасителю мій» (Пс. 18,11-15)...
«Господь — світло моє і Спаситель мій; кого убоюся? Господь — оборонець життя мого; кого злякаюся? Коли наближалися злочинці до мене, щоб пожерти тіло моє, гнобителі мої й вороги мої, то знемоглися вони і впали» (Пс. 26,1-2)...
...«...Через  Хрещення,  Миропомазання  і  Євхаристію,  які називаються Таїнствами християнського втаємничення, людина входить у життя Пресвятої Тройці, стає членом Христового  Тіла  й  учасником  священичого,  царського та пророчого служіння Христа (пор. Катехизм УГКЦ «Христос  —  наша  Пасха», 407).  У  Хрещенні  особа  стає сопричасником  Христового воскресіння, у Миропомазанні отримує печать дару Святого Духа, а в Євхаристії обожествлюється через причащання Тіла і Крові Христа...»...
(Лист Блаженнішого Святослава про програму катехуменату УГКЦ, 2014)
«Беззаконник, щоб грішити, говорить у собі; нема страху Божого перед очима його. Бо він улестив себе,що знайшов і зненавидів беззаконня своє. Слова з уст його — беззаконня і лукавство; не схотів він розуміти, щоб добро чинити. Про беззаконня думав він на постелі своїй, ставав на всяку путь недобру та й не зненавидів гріха»...
(Пс. 35,2-5)
 
 
 


Далі буде...

Немає коментарів: