ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 1 серпня 2017 р.

01.08.2017р. Б. / 20 рекомендацій європейських лікарів, як пережити спеку

В Україні подекуди стовпчик термометра в тіні вперто показує більш як 30 *С. За звичай у європейських країнах при такій температурі проголошується стан надзвичайної ситуації.

Європейські країни, на відміну від України, при наближені високих температур повітря, кожного року видають спеціальні поради, як поводити себе в спекотну погоду, щоб не нашкодити своєму здоров’ю та не стати жертвою високих температур. Ці поради держава старається донести до кожного громадянина.

Пропонуємо вашій увазі рекомендації хорватського Центру суспільного здоров’я «Д-р. Андрія Штампар».

1.Хорватські лікарі радять, щоб при середній температурі більшій ніж 26 оС літні люди, діти до 12 років, люди, що страждають від хронічних захворювань, особливо захворювань серцево-судинної системи та цукрового діабету ні в якому разі не знаходились на сонці з 10 до 17 години.
2.Усім рекомендується при перебуванні на сонці захистити голову від прямого сонячного проміння панамкою, солом’яним капелюхом чи іншими літніми шапками.
3.Рекомендується легкий, широкий одяг із природніх матеріалів зокрема бавовняний та лляний.
4.Обов’язково вживати щонайменше 2 літри води на день, можна у формі чаїв, але не соків.
5.Рекомендується не вживати масну, багату білками та солодку їжу, а також смажену та печену.
6.Рекомендується повністю відмовитись від алкоголю та зменшити до мініму вживання продуктів багатих кофеїном, теїном та матеїном.
7.Рекомендується вживати овочі та фрукти.
8.Люди схильні до підвищеного тиску крові, мусять пильнувати за його показниками.
9.Лікарі рекомендують не відмовлятись від фізичних активностей, але  виконувати їх або зранку до 10 години, або після заходу сонця.
10.Не рекомендується залишати самих дітей до 12 років, літніх людей, та людей, що страждають від хронічних захворювань.
11.При появі болів в голові, відчуття того що голова крутиться, відчуття великої спраги необхідно випити 0,5 літрів літньої води та звернутися у відділення швидкої допомоги.
12.По можливості рекомендується розхолоджувати приміщення у яких перебувають люди, старатись, щоб температура в таких приміщеннях не перевищувала 32 оС.
13.Оскільки в ночі теператури не є високими рекомендується провітрювати приміщення, по можливості цілу ніч.
14.Куховарити рекомендується до 10 години ранку.
15.Вікна рекомендується закривати шторами від прямих сонячних променів, оскільки попадання прямого сонячного проміння розігріває предмети і повітря в приміщені.
16.При сухій та жаркій погоді рекомендується повішати в приміщені мокрий рушник. Проте. при вологому повітрі цього робити не слід.
17.Не рекомендується використовувати вентилятори повітря, якщо температура більша як 35 оС.
18.Протягом дня рекомендується кілька раз охолоджувати тіло літнім душем.
19.Ні в якому разі не залишайте дітей, немічних осіб в автомобілі без кондиціонеру.
20.Якщо ви маєте домашніх тварин, то пам’ятайте, що в такий період вони особливо потребують мати доступ до свіжої води.

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів: