ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 9 січня 2013 р.

09.01.2013р. Б. / Які головні події очікують Католицьку Церкву в 2013 році?


У 2013 році в Католицькій Церкві пройде безліч зустрічей, урочистостей, ініціатив та інших подій. Які ж головні події відбудуться?

Рік Віри

У рамках Року Віри, який був відкритий 11 жовтня 2012 Бенедиктом XVI , пройдуть богослужіння, паломництва, конференції, концерти і виставки.

25-26 лютому в римському Григоріанському Університеті пройде конгрес, присвячений євангельській місії святих Кирила і Мефодія серед слов'ян. 4-6 квітня в Римі також відбудеться з'їзд Міжнародної католицької асоціації педагогічних наук за участю Конгрегації католицької освіти . А з 15 по 17 квітня відсвяткують день духовних семінарій. В цей же Церква відзначить 450-річчя встановлення цієї форми підготовки до священства. 28 квітня Бенедикт XVI здійснить таїнство Миропомазання для групи молоді, а на початку червня в Римі Святіший Отець очолить поклоніння Пресвятим Дарам, яке пройде одночасно у всьому світі.

Також в Римі планують провести День захисту життя, День паломництва, День семінаристів і послушників, День катехитів на честь 20-річчя видання Катехизму Католицької Церкви і День церковних рухів.

24 листопада 2013 торжеством Ісуса Христа, Царя Всесвіту, Святіший Отець завершить Рік віри.
Всесвітній День Молоді (ВДМ) в Ріо-де-Жанейро

28-й Всесвітній день молоді під керівництвом Папи Бенедикта XVI відбудеться 23-28 липня в Ріо-де-Жанейро. Центральною подією зустрічі стане молитовне нічне чування і св. Меса в західній частині міста Гуаратібі.

Також в програму зустрічі увійшли: хресний шлях довжиною в кілька кілометрів на пляжі, розташованому в південній частині міста Копакабана; зустріч Святішого Отця з волонтерами, яка, найімовірніше, пройде на знаменитому стадіоні Маракана, візит Папи в Храм Христа-Спасителя на горі Корковадо.

Напередодні Всесвітнього дня молоді розпочнеться «місіонерський тиждень», який традиційно передує ВДМ. Він збере молодь в єпархіях по всій країні з 16 по 20 липня. В рамках цього тижня відбудуться релігійні, культурні та соціальні заходи. Будуть проведені Меси, молитви, зустрічі, концерти, відвідування святинь і культурних об'єктів та інші проекти за участю місцевих громад Церкви.

Рік імператора Костянтина Великого

З нагоди ювілею 1700-річчя Міланського едикту 313 року, який поклав кінець переслідуванням християн у Римській імперії, 2013 рік оголошений роком Костянтина, офіційне відкриття якого відбулося 6 грудня 2012 року в базиліці святого Амвросія Міланського кардиналом Анджело Скола (Angelo Scola).

З цієї нагоди у столиці Ломбардії проведуть різні міжнародні заходи. Важливе значення в торжестві відвели сербському місту Нішу, в якої 27 лютого 272 року народився Костянтин Великий.

Міланський едикт мав величезний вплив на релігійне життя Римської імперії і є важливою віхою в історії Заходу. Оголошений в 313 році імператором Костянтином Великим на Заході і Ліцинієм на Сході, указ поклав край переслідуванню християн в імперії.

У відповідності з цим едиктом, всі релігії зрівнювалися в правах, а традиційне римське язичництво втратило роль офіційної релігії. У нормативному документі імператори Костянтин і Ліциній пишуть: «Отже, ми постановили, керуючись здоровим і правильним міркуванням, прийняти таке рішення, щоб взагалі нікого не позбавляти волі слідувати і триматися дотримуваною у християн вірою, і щоб кожному дана була свобода слідувати тій релігії, яку сам вважає найкращою для себе, щоб верховне Божество, шановане нами по вільному переконанню, могло проявляти у всьому звичайну милість і благовоління до нас ».

Едикт особливо виділив християн і передбачав повернення християнам і їх громадам всієї власності, яка була у них віднята під час гонінь. Едикт також передбачав компенсацію з казни тим, хто вступив у володіння власністю, що раніше належала християнам, і був змушений повернути цю власність колишнім власникам.

Костянтин оголосив неділю державним святом. А в 330 році він заснував Константинополь, який пізніше став столицею Римської імперії.

Всупереч чуткам, Бенедикт XVI, швидше за все, не братиме участі в цих урочистостях. Під час квітневої прес-конференції з  нагоди конгресу який відбувся в Римі , присвяченого імператору Костянтину, директор прес-служби Святого Престолу отець Федеріко Ломбарді заявив, що Святіший Отець не планує інших виїздів за кордон, окрім візиту до Бразилії на ВДМ.

Нова енцикліка Папи Бенедикта XVI

Як повідомив глава прес-центру Святого Престолу отець Федеріко Ломбарді, в першій половині 2013 року Папа Бенедикт XVI опублікує свою нову енцикліку. На думку редакції видання La Stampa, енцикліка буде присвячена пасхальній таємниці смерті і воскресіння Ісуса, як ключовому змісту віри. Документ опублікують під час підготовки Церкви до святкування Великодня вже в лютому-березні 2013 року.

У документі Святіший Отець хоче поділитися з католиками всього світу своїми роздумами про те, що значить бути християнином сьогодні, про роль віри в житті людини і суспільства, про значення християнської істини в світі, який живе сьогодні в умовах кризи.

Текст енцикліки присвяченій вірі підготовлений в період літніх канікул Папи в Кастель Гандольфо . Це вже 4-й подібний документ нинішнього Наступника св. Петра: в 2006 році Бенедикт XVI опублікував енцикліку Deus Caritas Est про християнську любов і милосердя, в 2007 році вийшла енцикліка про надію Spe Salvi.Обидві вони пов'язані з випущеною в 2009 році соціальною енциклікою Caritas in Veritate («Любов в Істині»).
 

Канонізація блаженного Івана Павла II?

За непідтвердженими даними, процес канонізації Іоанна Павла II повинен підійти до завершального етапу вже в жовтні 2013 року. Тоді ж може відбудуться і церемонія канонізації блаженного Папи. Однак для цього необхідно видання декрету Конгрегації з канонізації святих про визнання чудес, які сталися через заступництва бл. Іоанна Павла II вже після його беатифікації, яка відбулася в Римі 1 травня 2011 року.

Цей процес відбувається точно також, як і підготовка до беатифікації: на зборах експертів (лікарів, якщо мова йде про зцілення) розглядаються науково незрозумілі факти зцілення, які відбулися  з допомогою заступництва блаженного. Експерти проводять дослідження за даним фактом, роблять відповідні висновки і проводять голосування. Пізніше експерти представлять результат проведених досліджень.

Далі справа розглядається на спеціальному засіданні богословів, і, нарешті, на зборах кардиналів і єпископів Конгрегації з канонізації святих. На завершення процесу, Святіший Отець на зустрічі з префектом Конгрегації з канонізації святих приймає рішення про визнання або не визнання автентичності  чудес які відбуваються через заступництво блаженного.

Як правило, такі рішення приймаються Папою 3 рази на рік: напередодні Страсного тижня (у 2013 році цей період припадає на 18-23 березня), незадовго до початку літніх канікул у червні-липні і напередодні Різдва.

Якщо канонізація Івана Павла II відбудеться в жовтні 2013 року, то папське рішення можна чекати вже в березні. Але Бенедикт XVI може прийняти префекта Конгрегації з канонізації святих в будь який інший час, не дотримуючись звичайного графіку роботи дикастерії.
 

Демонстрації на захист життя і сім'ї

У 2012 році, головним чином, у  Франції і США не припинялися демонстрації на захист життя і сім'ї.
У цьому році акції та ініціативи пройдуть з новою силою: так на 13 січня 2013 року в Парижі запланована демонстрація проти легалізації урядом одностатевих шлюбів.

Голова Конференції єпископів Франції кардинал Андре Арман Вен-Труа очікував, що членам правлячої Соціалістичної партії недостатньо буде легалізації одностатевих шлюбів та права на усиновлення ними дітей. Це передбачає проект закону, який перебуває на розгляді Національних зборів. Тому немає нічого дивного в поправці до проекту, яка передбачає також право таких пар на зачаття дітей за допомогою in vitro ( ЕКО , штучно запліднення). У випадку з гомосексуальними спілками для такого запліднення необхідним є використання сурогатної матері.

Деякі французькі єпископи закликали священиків оголосити в парафіях про майбутню демонстрацію.Багато єпархій, розташовані на великій відстані від Парижа, організують транспорт для бажаючих взяти участь у січневій демонстрації в Парижі. До участі в демонстрації закликають також Національна рада євангелістів Франції та Асоціація протестантських родин.

Американський єпископат і захисники життя в США заявляють, що продовжать протестувати проти нових законів, що суперечать їх вірі і форсованих адміністрацією президента Барака Обами.

У минулому році тільки 20 жовтня в 145 містах США пройшли демонстрації на захист релігійної свободи.Тисячі американців вийшли на вулиці на знак протесту проти так званої «реформи охорони здоров'я», що змушує віруючих іти проти своєї совісті допомогати сплачувати частини страхових внесків на контрацепцію, аборти і стерилізацію.

Джерела: КІРІОС

Воїни Христа Царя

Немає коментарів: