ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 24 січня 2013 р.

24.01.2013р. Б. / Соцмережі – у центрі уваги Папи


Лист Бенедикта XVI з нагоди 47 Всесвітнього дня соціальних комунікацій цього року присвячений соцмережам. Про це сьогодні, 24 січня, під час презентації  Листа розповів, голова Папської ради з засобів масової комунікації архиєпископ Клаудіо Марія Челлі.
 
Тема цьогорічного Всесвітнього дня засобів комунікації: «Соціальні мережі: двері правди і віри. Нові простори для євангелізації». 

 В листі Папи йдеться про динаміку зростання участі користувачів в соціальних мережах, про це у своєму акаунті у Facebook написав собкор «5 каналу» у Римі Тарас Семенюк. Сьогодні для молоді основним джерелом інформації є інтернет. Проте з усіх засобів масової комунікації молодь не читає газети, зазначається у Листі Папи. 

Найчастіше в інтернеті молодь слухає музику та переглядають відео. Як зазначає монс. Челлі, Папа Бенедикт XVI визначив, що «соціальні мережі та інтернет загалом сприяють діалогу між людьми, робить ближче ми один до одного. Проте в цей же час є небезпека тому, що соціальні мережі створюють так званий другий світ, вітруальний, який може бути небезпечним в тому сенсі, що відкриває людину від реальності», - передає слова Понтифіка монс. Клаудіо М. Челлі. 


«Соціальні мережі - це також платформа для нової євангелізаціі, де кожен має можливість шукати правду. В цьому сенсі соціальні мережі виконують особливу роль, роль дияконіі, тобто служіння людям для пошуку та передавання правди. Такий пошук повинен проходити на рівні поваги, відкритості та любові один до одного», - зазначив монс. Челлі цитуючи послання Папи Римського.


Голова Папської ради з засобів масової комунікації зазначив, що Святий Престол вже протягом тривалого часу з увагою спостерігає за цифровою культурою і намагається використовувати її, результатом чого стали численні ініціативи, остання з яких – «Твіттер» Папи. Основним завданням, за словами архиєпископа Челлі, залишається прагнення, щоб через ці канали слова Святішого Отця дійшли до тих, хто не має інших можливостей почути їх.


Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: