ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 3 березня 2019 р.

03.03.2019р. Б. / Папа: Хто дбає про дітей, той на стороні Бога

«Сподіваюся, що він стане осередком високого рівня, де діти зможуть знайти відповідь на свої страждання та полегшення завдяки ніжності та любові», – такі побажання Папа Франциск склав за посередництвом відеозвернення учасникам відкриття відреставрованого й переоснащеного педіатричного комплексу в столиці Ценральноафриканської республіки місті Банґі, що відбулося 2 березня 2019 р. за участі ватиканської делегації та місцевих високопосадовців, включаючи Главу Держави Фостіна-Арканжа Туадеру.

Відновлювальні та будівельні роботи були здійснені за підтримки Святого Престолу, зокрема, за участі ватиканської педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса», яка подбала також про вишкіл медперсоналу.

Біль дитини найважче прийняти

«Я не забув! Зберігаю в серця очі, сповнені болю, багатьох дітей, що недоїдають, з якими я зустрівся під час короткого візиту до лікарні в рамках відвідин вашої країни», – зазначив Святіший Отець, додаючи, що «страждання дітей, без сумніву, найважче прийняти». За його словами, він часто запитує себе: «Чому страждають діти?». І не знаходить відповіді… «Лише споглядаю на Розп’ятого та призиваю милосердну любов Отця на це велике страждання», –сказав Папа.

Конкретний знак милосердя

Як зауважив Глава Католицької Церкви, цей медичний заклад є «конкретним знаком милосердя», що зродився в контексті Святого Року, який він відкрив у катедральному соборі Банґі 29 листопада 2015 р., випереджуючи на тиждень його офіційне відкриття в усій Церкві.

«Переступаючи через поріг Святих Дверей катедрального собору, я сказав: “Банґі стає духовною столицею молитви про Отче милосердя. Всі ми просимо миру, милосердя, примирення, прощення, любові”. З приємністю думаю про те, що ці Святі Двері залишаються відчиненими й що потік милосердя вливатиме живильні соки в цю педіатричну лікарню та в усіх, що в ній працюватимуть», – мовив Святіший Отець.

Ремісники милосердя

У цьому контексті Глава Католицької Церкви заохотив опікуватися дітьми, черпаючи спонуку з милосердної любові та маючи перед очима постать «доброго самарянина з Євангелії». «Будьте уважними до потреб ваших маленьких пацієнтів, з лагідністю схиляйтеся над їхньою тендітністю, зумійте розгледіти в них Господа. Хто служить з любов’ю хворим, той служить Ісусові, Який відкриває нам Царство небесне», – сказав Папа, закликавши: «Браття й сестри, здійснюючи свою медичну професію, будьте ремісниками милосердя!».

«Не забувайте: той, хто дбає про найменших, той стоїть на стороні Бога та перемагає культуру відкинення! Нехай же ця нова лікарня зможе стати зразком й орієнтиром для всієї країни. Пам’ятайте: у хворому присутній Христос, а в любові того, хто схиляється над його ранами – шлях до зустрічі з Ним!» – підсумував Святіший Отець.

Немає коментарів: