ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 24 січня 2013 р.

24.01.2013р. Б. / Архиєпископ Челлі: соціальні мережі радикально змінили процес євангелізації


Рішення Бенедикта XVI бути присутнім в соціальних мережах має на меті зробити їх більш гуманними і перетворити в "Ареопаг третього тисячоліття", на якому потрібно проголошувати Євангельські слова, сказав архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради з засобів масової комунікації.
 
Єрарх зіслався на тему 47-го Всесвітнього дня засобів комунікації: «Соціальні мережі: двері правди і віри. Нові простори для євангелізації ", який відзначатиметься 12 травня. Мета цьогорічного Дня - звернути увагу на те, що присутність у соціальних мережах повинна бути моментом істини про Бога і людину, щоб відносини, які настроюються в них і через них сприяли розвитку людських якостей, - зазначив архиєпископ Челлі в інтерв'ю  "L'Osservatore Romano ". На його думку, тут серйозно можуть допомогти твіт-повідомлення Святішого Отця. "Це" краплі роси", які можуть вгамувати спрагу правди і любові людини, яка мандрує часто на самоті своїм шляхом в історії", - зазначив голова ватиканської дикастерії.
 
Архиєпископ підкреслив, що нові засоби комунікації радикально змінили спосіб євангелізації, проте її зміст залишається незмінним у будь-якій ситуації. "Нові технології дають тільки великі можливості, але процес євангелізації далі пов'язаний зі свідченням Євангелія, з спільнотою, яка його приймає", - зазначив єрарх. Звичайно, нові засоби комунікації допомагають у розширенні простору євангелізації, однак залишається істотним особиста участь в цьому процесі, і тому засоби можуть бути корисними в досягненні цієї мети, додав він. За словами архиєпископа, за допомогою сучасних технологій ми повинні навчитися доходити до розуму і серця сьогоднішньої людини, і тільки це має значення.
 
Голова Папської ради з засобів масової комунікації зазначив, що Святий Престол вже протягом тривалого часу з увагою спостерігає за цифровою культурою і намагається використовувати її, результатом чого стали численні ініціативи, остання з яких - "Твіттер" Папи. Основним завданням, за словами архиєпископа Челлі, залишається прагнення, щоб через ці канали слова Святішого Отця дійшли до тих, хто не має інших можливостей почути їх.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: