ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 23 січня 2013 р.

23.01.2013р. Б. / Сальвадор: Церква заражає мафію миром


Єпископ Фабіо Коліндрес із членом угруповання «Мара Сальватруча» під час св.Меси у в’язниці Барріос.
 
Бандити перестануть воювати завдяки Церкві?
 
Ініційований Католицькою Церквою процес примирення поміж посвареними бандами у Сальвадорі потроху посувається. Тамтешнє щоденне видання «La Prensa Gráfica» повідомило, що очільники банд Мара заявили про готовність долучитися до ініціативи «18 міст без насильства». 

Уже минулої суботи, 19 січня, Організація американських держав та представники груп, які беруть участь у мирному процесі, оголосили чотири міста сферами, вільними від насильства. Представник банд Мара, однак, не хотів офіційно заявити, що його угруповання відмовиться від насильства. Він сказав лише те, що триває робота над «полишенням цього шляху». 

Перші кроки мирного посередництва зробив у березні минулого року польовий єпископ Фабіо Коліндрес із тими керівниками угруповання Мара, які перебувають в ув’язненні. Наслідком цих розмов було припинення збройних дій поміж бандами, які ділять владу в Сальвадорі, а також зменшення наполовину кількості убивств. 

Поняття «Мара» охоплює найрізноманітніші банди, що діють у Південній та Центральній Америці. Їхньою колискою вважається Сальвадор. Розпізнавальним знаком членів Мара є татуювання, наприклад, «М», «MS» або «18), які означають приналежність до конкретних груп. Ці об’єднання живуть за рахунок торгівлі наркотиками, «кришування» та проституції. До березня минулого року Сальвадор, де фіксується 62 убивства на 100 тис. мешканців, був залічуваний до найнебезпечніших країн світу. 

За матеріалами: KAI

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: