ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 16 липня 2014 р.

16.07.2014р. Б. / Обкрадача храмів на Тернопільщині судитимуть

Палія церков на Тернопільщині судитимуть33-річного обвинуваченого раніше вже судили за крадіжки у церквах у 1999, 2001 та 2007 роках. Встановлено, що у травні цього року він приїхав автостопом на Тернопільщину, щоб обкрадати місцеві храми у Зборівському та Кременецькому районах.

За одну ніч він проник одразу в дві церкви в селищі Залізці на Зборівщині, проте, не знайшовши великих сум грошей, їх підпалив.

Прокуратура району скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно зловмисника за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна), - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ZIK.

Нагадаємо, 11 травня, близько 3.00, до райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в Залізцях виникла пожежа у приміщенні 100-річного храму Пресвятої Трійці. Святиня належить до Української автокефальної православної церкви. Невдовзі правоохоронці отримали інформацію про ще одну пожежу в тому ж селищі. Горіла греко-католицька церква Покрови Богородиці, яка є пам’яткою архітектури національного значення (1740 року забудови).

В обох храмах вогонь знищив духовну літературу, пошкодив внутрішнє оздоблення стін і світильники. У греко-католицькій церкві полум’я знищило Євангеліє XVII століття, 30 фелонів, обрядові чаші та вінці, пошкодило жертовник і купол.

Загалом внаслідок пожежі церквам заподіяно збитків на загальну суму 310 тис. грн.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів: