ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 3 липня 2014 р.

03.07.2014р. Б. / Українці Рима передали в Україну зібрану гуманітарну допомогу

Оргкомітет «Євромайдан-Рим» передав в Україну 37 ящиків продуктів харчування та засобів особистої гігієни, зібраних в італійських супермаркетах. Акцію організували волонтери оргкомітету спільно з асоціацією «Компас», і вона тривала протягом останніх двох тижнів у двох магазинах торгової мережі «Сarrefour» у Римі.

Активісти на вході до супермаркетів проводили роз‘яснювальну роботу щодо ситуації в Україні і пропонували клієнтам магазинів придбати продукти для потреб українців, котрі перебувають у зоні бойових дій, біженців.

Як зазначила Оксана Баранюк, член оргкомітету, ідею такої акції підтримала українка Ірина Тепла, яка працює директором одного із супермаркетів, і за її сприяння вона успішно відбулася. Італійці позитивно оцінили роботу волонтерів, розпитували про ситуацію в Україні, висловлювали підтримку. Досить часто, купуючи для себе одну чи дві речі, приносили волонтерам повні пакети продуктів.

Отримувачами цієї допомоги стали львівський «Карітас» та тернопільська благодійна організація «Вікно життя».

Окрім збору гуманітарної допомоги, оргкомітет провів минулої неділі, 29 червня, дві інформаційні акції. Українці Рима з українською символікою взяли участь у молитві «Ангел Господній» на площі Святого Петра у Ватикані та провели маніфестацію проти путінської агресії в Україні біля Пантеону в Римі. Під час останньої багато спілкувалися з російськими туристами, які зараз чисельно відвідують італійську столицю. Реакція була різною: від «Молодцы, мы вас поддерживаем» до агресивного «Фашисты, вы убиваете наших солдат!». Декілька разів доводилося втручатися італійській поліції для заспокоєння окремих, особливо агресивних, пропутінських туристів.

Олесь Городецький, координатор оргкомітету «Євромайдан-Рим»

Немає коментарів: