ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 17 липня 2014 р.

17.07.2014р. Б. / Апостольський Престіл стурбований ситуацією навколо торгівлі людськими органами

Люди з бідних країн, у тому числі діти, часто використовуються організованою злочинністю для торгівлі органами, попереджає Ватиканська газета "L'Osservatore Romano" у своїй німецькомовній версії. Наукові досягнення привели до нових, "жахливих" і "безпрецедентних" форм експлуатації людей, на які не можна не звертати уваги і робити вигляд, що їх не існує, наголошується в тижневику. Етичні втрати - це не "другорядне питання", і його не можна не брати до уваги при розрахунку витрат і вигод, пов'язаних з трансплантацією органів. Також потрібно рішуче боротися з використанням дітей, які потрапляють до рук мафії. Мова йде про постійно зростаючі цифри. Часто дітей віком від трьох до чотирьох років злочинці переправляють контрабандою через Середземне море. Частину з них віддають самі батьки, які піддаються обіцянкам, що їх нащадкам дадуть притулок і захоронять від загрози війни.

Попит на органи в багатьох країнах зростає, а число донорів тут скорочується. Це використовують злочинці, які завжди базують свою діяльність на експлуатації бідних. Багаті літні люди, таким чином, часто зберігають або продовжують своє життя через використання органів бідняків. Таким чином, "здобуток сучасності та наукового прогресу" сприяє рабству.

Ще однією з форм експлуатації Ватиканська газета називає сурогатне материнство, коли жінки з бідних країн народжують дітей спеціально для інших осіб або гомосексуальних пар. Замість того, щоб покласти край сучасним трагедіям, запропонувати нові методи і способи терапії, прогрес йде в бік вилучення грошей, наголошується в "L'Osservatore Romano".

Хоча більшість трансплантацій у світі відбувається з використанням органів померлих донорів або родичів пацієнтів, чорний ринок процвітає, оскільки на сьогоднішній день попит перевищує пропозицію. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про 10 тис. випадків продажу органів на чорному ринку, оборот якого перевищує 500 млн. доларів.

Немає коментарів: