ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 30 вересня 2014 р.

30.09.2014р. Б. / Іспанський Карітас минулого року допоміг 5 мільйонам осіб

Незважаючи на кризу, зросла кількість волонтерів та жертводавців іспанського Карітасу. Вчора Карітас подав звіт про діяльність за 2013 рік. З допомоги цієї організації Католицької Церкви скористалися понад 5 млн. осіб.

У 2013 році Карітас виділив майже 300 млн. на допомогу тим, хто постраждав від економічної кризи і на різні соціальні проекти. Понад 70 відсотків з цієї суми надійшло від фізичних осіб, решта – державні кошти. Незважаючи на кризу, Карітас зібрав на 15 млн. більше, аніж попереднього року (на 5,45 відсотка). З допомоги Карітасу скористали приблизно 2,5 млн. іспанців і ще стільки ж потребуючих у бідних країнах, що постраждали від війни чи стихійних лих.

У доповіді також вказано, що зросла кількість волонтерів – на 10 відсотків за минулий рік і на 30 відсотків упродовж останніх п'яти років: 78 тис. волонтерів і понад 4 тис. постійних працівників підтримують діяльність 7 тис. центрів і благодійних пунктів у всій країні.

«Ми хочемо подякувати за широку суспільну підтримку і більше заангажування волонтерів, членів та жертводавців Карітасу, щоб бути там, де ніхто не хоче бути. Серед соціально незахищених понад 5 млн. осіб відновили свою гідність», – сказав президент іспанського Карітасу. Рафаель дель Ріо також закликав до «спільної розробки нової реальності», з якої ніхто не буде виключений.

Немає коментарів: