ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 6 вересня 2014 р.

06.09.2014р. Б. / IceBucketChallenge: використання інструмента залежить від наміру! (+VIDEO)

IceBucketChallenge Ukraine
«Маєте 24 години, щоб облитися холодною водою і перерахувати 100 грн. на потреби армії. Або не обливатися і перерахувати на армію 1000 гривень.» В Україні участь в акції беруть також і дівчата. Кадр із запису в фейсбуку Анни Завадської.

Цього літа асоціація ALS, на користь якої обливаються крижаною водою і перераховують свої кошти учасники #icebucketchallenge, заробила близько 100 мільйонів доларів.
 
В рамках цієї акції щороку всесвітні зірки, відомі особистості та звичайні громадяни знімають на відео те, як обливаються крижаною водою, виставляють його в соцмережах, перераховують пожертви асоціації ALS і передають естафету чотирьом своїм друзям. Мета ALS — боротьба із аміотрофічним бічним склерозом, чи хворобою Лу Геріга. Однак католицькі дієцезії США застерігають: методи дослідження цієї компанії суперечать вченню Католицької Церкви. 

Сама асоціація ALS визнала, що проводить свої дослідження, використовуючи стовбурові клітини ембріонів. «Провести дослідження над стовбуровими клітинами ембріонів можна лише на спинах убитих людських ембріонів, унікальних людських істот, заради їх стовбурових клітин. На відміну від стовбурових клітин дорослих, клітини ембріонів ніколи не спрацьовували в лікуванні організму людини, переважно через те, що імунна система людини відкидала їх чи через те, що вони здатні формувати пухлини. Лише стовбурові клітини дорослих здатні насправді лікувати пацієнтів», — пояснює Стівен Ертельт із команди lifenews.com, що досліджувала це питання. 

Сайт Лайфньюз — не найавторитетніше джерело для тих, хто шукає повної інформації. На цей же сайт посилається і польська Фронда, яка теж не завжди є джерелом повноцінних відомостей. Їхні повідомлення можна взяти до уваги, розглядаючи акцію  #icebucketchallenge як «виключно західний» варіант «естафети обливання». Так, однією з організацій, які спонсорує ALS, є компанія «NEALS», що проводить клінічні дослідження для ALS. На сайті компанії «NEALS» чітко сказано, що вони використовують стовбурові клітини, отримані з абортованого людського плоду: «Ці стовбурові клітини було взято зі спинного мозку окремого вибраного плоду, абортованого через вісім тижнів після зачаття. Тканину отримано за згоди матері». 

В коментарі для Religion News Service речниця асоціації ALS зазначила, що першочергово організація спонсорує дослідження над стовбуровими клітинами дорослих. «На сьогодні Асоціація спонсорує одне дослідження з використанням стовбурових клітин ембріонів, — зазначила Керрі Манк. – Цей проект зараз на стадії завершення».
IceBucket
В інтернеті не бракує християнських жартів також і на тему IceBucket  
Католицькі дієцезії США закликають вірних, які беруть участь у #icebucketchallenge, радше перераховувати пожертви Інституту медичних досліджень ім. Йоана Павла ІІ. Цей заклад також проводить дослідження аміотрофічного бічного склерозу, але без використання етично неприпустимих методів. Через досить скрутне фінансове становище в Інституті працює всього 10 осіб, які отримують невисоку зарплату, однак проводять важливі дослідження. 

Співзасновник Інституту доктор Алан Мой розповів, що минулого року добровільні пожертви на користь Інституту становили 170 тисяч доларів, і їх переважно склали знайомі. Однак за останні 10 днів, завдяки рекламі католицьких дієцезій та захисників життя, сума доброчинних внесків збільшилась удвічі. Тобто — інструмент сам по собі не є «знаряддям зла». Ножем можна поранити людину, а можна нарізати хліб, щоб нагодувати голодного. 

В Україні ця акція набула дещо іншого характеру — це збір коштів, які підуть на лікування онкохворих, а також на збір допомоги українській армії. Кожен учасник сам вирішує, кому він відправляє фінансову допомогу. Правила залишаються ті ж самі, але пожертвування відбувається не в доларах, а у гривнях. Окрім цього, існують випадки, коли місцеві благодійні фонди перенаправляють акцію у своє русло «допомоги» для розвитку власної діяльності. В Україні IceBucketChallenge прокотився багатьма містами й селищами. У цій акції, яка набрала виразного характеру народної підтримки армії в зоні АТО й допомоги пораненим, беруть участь як віруючі, так і їхні пастирі, показуючи християнам приклад.



Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: