ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 2 вересня 2014 р.

02.09.2014р. Б. / БФ «Карітас-Київ» надав для незрячих 5000 годинників із озвученням українською мовою

«Благодійний фонд «Карітас-Київ» завдяки жертводавцям провів масштабну акцію допомоги незрячим і літнім людям в Україні - «Годинники для незрячих». Уперше в Україні годинники для незрячих говорять українською мовою. Це наше велике досягнення, якому дуже радіємо», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор Благодійного фонду «Карітас-Київ».

П'ять тисяч незрячих осіб отримали або ще отримають голосові електронні наручні годинники з мовним виводом для сліпих. Географія розповсюдження благодійної діяльності є досить широкою. Так, годинники отримають у Києві та Київській області, Донецькій області (Бердянськ), Львові, Львівській, Житомирській, Волинській та Тернопільській областях. Першочергово буде звернено увагу на найбідніших, яким самим важко придбати собі таку річ, тому саме члени організацій УТС (Українське товариство сліпих), старші самотні люди, які втратили зір, просто незрячі отримали або ще отримають годинники.

Це вже друга акція. Перша відбулася в 2013 році. Тоді Карітас-Київ роздав 1500 годинників, але які говорили російською мовою. Коли постало питання знайти годинники українською мовою, з'ясувалося, що в Україні таких немає і ніколи не було. Після цього було докладено максимум зусиль, щоб в Україні українські незрячі отримали українські годинники. Зрештою, ідея була втілена.

«Ця допомога для незрячих – це заслуга добрих, чуйних людей, які готові поділитися своїми грошима. Акцію «Годинники для незрячих» розпочала Благодійна організація при Українській Католицькій Церкві Святого Івана Хрестителя в Нюарку, Ню-Джерсі в Америці. До цієї організації належать українські американці, котрі вірять у Христову науку допомоги ближньому. Вони допомагають як українцям, так і американцям; хворим, неповносправним та потребуючим і своїм ентузіазмом закликають людей до співчуття та жертовності, за що їм щиро дякую», - наголошує о. Роман Сиротич, директор Київського Карітасу.

Важливо сказати, що Блаженніший Любомир Гузар в особливий спосіб долучився до акції, давши свої кошти, щоб потребуючі незрячі люди отримали годинники. Українська Греко-Католицька Церква завжди звертала увагу на бідних, знедолених, потребуючих людей, надаючи їм допомогу.

На сьогодні в Україні є приблизно 70 000 незрячих осіб, не враховуючи літніх людей, які з віком втрачають зір. П'ятдесят тисяч незрячих належать до Українського товариства сліпих. Забезпечення первинними засобами для незрячих є обов’язком держави, але, зважаючи на економічну ситуацію, велику кількість незрячих і досить швидке зношення годинників, лише невелика частина людей отримує необхідні їм засоби повноцінного існування. Тому в цьому випадку допомога незрячим - це приклад жертовності та любові до ближніх, яким важко побачити світ. Годинник для них - це не що інше як найнеобхідніший засіб, який допомагає людині в її побуті, незалежності та сприйнятті себе.

 «Від свого імені та імені всіх незрячих людей хочу висловити щиру подяку жертводавцям. Завдяки їм 5000 осіб побачили любов та опіку, отримали найнеобхідніше для них. Усіх охочих запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати в нашому суспільстві серед бідних, хворих та потребуючих. Для цього можна звернутися до мене (syrotych@ukr.net) чи за телефоном 097-1945911 і з'ясувати, в який саме спосіб ви зможете долучитися до добрих справ», - підсумував директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба Карітас-Київ

Немає коментарів: