ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 23 вересня 2014 р.

23.09.2014р. Б. / Парафіяни села, в якому народився очільник "У"ПЦ МП Онуфрій, збирають голоси на перехід в КП

На Буковині парафіяни села в якому народився митрополит Онуфрій збираю голоси на перехід до КПМешканці села Коритне Вижницького району Чернівецької області, де народився нинішній глава "Української" Православної Церкви Московського патріархату Онуфрій, збирають підписи за перехід місцевої церковної громади до Київського патріархату.

Як повідомив місцевий активіст Георгій Колотило, парафіяни хочуть, аби богослужіння велися українською мовою, а служби завершувались молитвами за українських військових, які гинуть на Сході країни. За словами п. Колотила, вже зібрано близько 500 підписів односельців, які вимагають, щоб їхня парафія перейшла до УПЦ КП. Листа з підписами селяни мають намір надіслати митрополиту Київському та всієї України "У"ПЦ МП Онуфрію, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на УНІАН.

Як повідомили у відділі з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької облдержадміністрації, мешканці села Коритне справді збирають підписи за перехід релігійної громади до Київського патріархату. Наразі про питання переходу всієї цієї парафії до іншого патріархату не йдеться. Якщо частина прихильників Московського патріархату не виявить бажання переходити до Київського – у селі утворять нову релігійну громаду.

Довідка. Митрополит Київський і всієї України "Української" Православної Церкви Московського патріархату Онуфрій (Березовський) народився 5 листопада 1944 року у селі Коритне Вижницького району Чернівецької області. Митрополита Онуфрія було обрано предстоятелем "У"ПЦ МП 13 серпня 2014 року на Соборі єпископів "У"ПЦ. Інтронізація відбулася 17 серпня 2014 року.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів: