ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 18 вересня 2014 р.

18.09.2014р. Б. / Драмою Європи є неправильне розуміння світськості

Драмою Європи є втрата коріння в ім’я неправильно зрозумілої світськості – вважає віцеголова Комісії Єпископатів Європейської Спільноти (СОМЕСЕ) єпископ Джанні Амброзіо.

На 25 листопада запланований візит Папи Франциска до Європарламенту на запрошення глави Мартіна Шульца, який є соціал-демократом. Єпископ Амброзіо зазначив, що основне послання візиту Папи можна відчитати в дусі провокативного питання, яке Святіший Отець поставив на зустрічі з президією СОМЕСЕ 23 травня минулого року: «Європейські вартості гарні? Чи, може, першою вартістю є життя? Чи ви, європейці, ще любите життя?»

Запрошення від імені соціал-демократів єрарх вважає важливим власне з того аспекту, що континент втрачає своє коріння «в ім’я неправильно зрозумілої світськості, яка, виключаючи духовний вимір людини, засуджує її на скептицизм», який падає тінню на майбутнє всієї Європи.

«Для того, щоб подолати кризу, треба віднайти свіжість, ентузіазм, який у європейські інституції може вдихнути Папа Франциск, так, як це робили попередні Папи, які підтримували процес поєднання, але також критикували сліпу візію Європи, нездатної дивитися високо» - зауважив єп.Амброзіо.

Немає коментарів: