ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 20 листопада 2013 р.

20.11.2013р. Б. / Римський Архиєрей нагадав про пошану до бабусь і дідусів


Римський Архиєрей нагадав про пошану до бабусь і дідусівУ народу, який "не поважає бабусь і дідусів ", немає майбутнього, зазначив Папа Франциск, коментуючи історію біблійного Елеязара , " людини вже похилого віку ", який вибрав мученицьку смерть, щоб дати свідчення віри в істинного Бога для молоді.

 Святий Отець зазначив " послідовність віри " і благородство літніх осіб, які переживають свою віру за прикладом Елеязара . "Ми живемо в такий час, коли з людьми похилого віку не рахуються ", - зауважив з жалем Понтифік і нагадав, що саме старші особи є носіями історії, спадщини та віри. 

Папа порівняв їх з гарним старим вином, у якого є внутрішня сила і благородство. Дійсно, визнав Святий Отець, старість може бути тягарем для оточуючих, але мудрість, яку вона несе з собою, компенсує всі складнощі.

Папа згадав "багатьох літніх людей, що знаходяться в будинках пристарілих". Він закликав молитися за бабусь і дідусів, "які часто грали героїчну роль у передачі віри в часи переслідувань" . Понтифік нагадав про обов'язок дотримуватися Четвертої заповіді - " заповідь милосердя", заклик ставитися із співчуттям до наших предків, слухати і поважати їх.

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів: