ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 23 листопада 2013 р.

23.11.2013р. Б. / Франція: єпископи про аборти, подружжя і священство

аборти
«Ми не можемо поводитися так, ніби нічого про це не чули й не були свідками різноманітних страждань жінок, які зробили аборти. Страждання їх супроводжує інколи дуже довго».
 
Це один із висловів архиєпископа Жоржа Поля Понтьє на завершення пленарного засідання єпископату Франції, яке відбулося в Лурді. Тема переривання вагітності була однією з перших, якими займалися ієрархи. Голова єпископату додав, що це страшенно болюча для Церкви сторона людського життя. Він нагадав, що вслуховуватися у крик тих, хто плаче, є однією з найважливіших місій Церкви. 

«Аборти не є чимось банальним, їх неможливо виконувати без шкоди; аборт не є видаленням однієї клітини, — сказано у підсумковому документі. — Вагітна жінка добре знає, що носить у собі людське життя при його початку. Йдеться саме про це. Багато лікарів не сприймають того, що переривання вагітності трактується як терапевтичний захід. Не можна також задовольнитися зведенням аборту до усунення наслідку невдалої контрацепції або пропонувати їх як єдине вирішення перед лицем несподіваної інформації, сприйнятої як серйозний клопіт», — пишуть французькі єпископи. 

Ієрархи також дискутували щодо процесу підготування до прийняття Таїнства подружжя. За нинішніх умов видається обов’язковим пропонувати подовжений підготовчий цикл, який дозволив би кандидатам на укладення шлюбу належним чином зрозуміти, чим є справжня любов. Така підготовка має також допомогти нареченим визначити їхнє бачення шлюбу та напрямок майбутнього спільного життя, розпізнати певність залученості кожного з них на все життя, а також повністю відкритися на прийняття дітей. 

Наступне з важливих питань, які розглядали єпископи, це становище з покликанням у Франції, а також формаційний профес, пропонований кандидатам до священства. «Наша Церква потребує священиків-місіонерів, які будуть взірцем для ввіреної їм вівчарні», — нагадав архиєпископ Понтьє. Він підкреслив, що перед лицем такої серйозної кризи священики майбутнього мають бути людьми гарячими, ревнителями Христа, аби віддати все своє життя Євангелію, а разом із тим бути чутливими до стражденних і відкинутих.
 
За матеріалами: Radiо Watykańskie 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: