ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

08.10.2013р. Б. / Внесено ще один законопроект щодо мораторію на приватизацію культових споруд

храм св. Миколая
Народний депутат Олександр Турчинов (ВО «Батьківщина») пропонує законодавчо захистити майнові права релігійних організацій на культове майно, пограбоване російсько-радянським окупаційним режимом, шляхом встановлення мораторію на його приватизацію чи продаж сторонніми особами.
 
На це спрямований законопроект № 3543, внесений до Верховної Ради 5 листопада 2013 року, повідомляє Інститут релігійної свободи

Як зазначає автор, проект дасть Україні змогу виконати свої обов’язки перед Радою Європи в тому, що стосується повернення релігійним організаціям колишнього культового нерухомого майна. 

«Культові будівлі і майно (споруди, приміщення) та їх окремі частини, що були у використанні релігійних організацій та перебувають у державній чи комунальній власності, які використовуються не за призначенням, — не підлягають приватизації та повертаються релігійним організаціям у порядку, встановленому законом», — зазначено у доповнені до статті 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». 

Крім цього, схожі доповнення пропонується внести до Закону України «Про приватизацію державного майна» та  Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)». 

Запровадження такого мораторію пояснюється тим, що необхідно відновити історичну справедливість і забезпечити реституцію експропрійованого раніше у релігійних організацій нерухомого майна культового призначення, яке на сьогодні використовується не за призначенням та перебуває у державній чи комунальній власності. 

Наразі на розгляді парламенту знаходиться також законопроект № 2894, спрямований на заборону приватизації, списання і відчуження на користь сторонніх приватних осіб культових та інших будівель і майна, експропрійованих у ХХ столітті. Проект покликаний забезпечити їхнє безоплатне повернення у власність релігійних організацій чи їх правонаступників у порядку, визначеному законодавством.
 
За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: