ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 13 листопада 2013 р.

13.11.2013р. Б. / У Патріаршому соборі Воскресіння Христового проведуть акцію, присвячену особам із розумовою неповносправністю



17 листопада, від 11.00 до 15.00, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві (вул. Микільсько-Слобідська 5, метро «Лівобережна») відбудеться соціально-культурна акція «Відкриймо дар одне одного».

Захід має за мету запропонувати суспільству ширший погляд на дар осіб із розумовою неповносправністю, заохотити людей до ближчого знайомства і дружби з ними, спонукати до активної підтримки організацій, які їх об’єднають. Гості події матимуть змогу відкрити для себе творчість людей з особливими потребами.

Програма акції «Відкриймо дар одне одного»:
11:00  Архиєрейська Літургія, присвячена людям з особливими потребами, яку очолить владика Йосиф (Мілян)
12:30  виступ інтеграційного театру «І сміх і сльози» центру «Емаус» (Львів)
13:00  виступ інтеграційного народного театру «Паростки» спілки матерів «Сонячний промінь» (Київ)
13:20  виступ музичного гурту «КАНА»
      (Інтеграційний театр ‒ колектив, в якому акторами є як люди з особливими потребами, так і волонтери/асистенти/професійні актори)

а також:
-         жестові пісні у виконанні вихованців центру «Родина» (Київ)
-         виставка-ярмарок виробів ручної роботи людей з особливими потребами
-         виставка фотографій
-         демонстрація відеосюжетів про роботу організацій-партнерів заходу

Ініціатори проведення заходу – Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами «ЕМАУС», що діє при Українському католицькому університеті у Львові, та відділ соціальних питань Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви.

Партнерами проведення заходу стали 12 організацій з міста Києва:
Міжнародний християнський рух спільнот «Віра і Світло»; Громадська організація «Спілка матерів розумово відсталих інвалідів „СОНЯЧНИЙ ПРОМІНЬ”»; мережа Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва; Всеукраїнська благодійна організація «ДАУН СИНДРОМ»; Товариство сімей, які виховують дітей з функціональними обмеженнями «РОДИНА»; Центр трудової реабілітації для розумово відсталих інвалідів м. Києва з відділенням соціально-побутової адаптації; Благодійне товариство допомоги інвалідам та особам із інтелектуальною недостатністю «ДЖЕРЕЛА»; Благодійна установа «СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА-ЖИТТЯ»; Всеукраїнська громадська організація «КОАЛІЦІЯ захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю»; Благодійна організація «ШКОЛА-СХОДИНКИ»; Комунальна соціальна установа «Київський міський комплекс соціальної адаптації інвалідів з розумовою відсталістю»; Київський Фестиваль-лабораторія альтернативного мистецтва та арт-терапії «ПАВЛОВ-ФЕСТ», громадська організація «Горицвіт».

Учасники акції зможуть отримати випущену з цієї нагоди інформаційну брошуру про організації, які працюють з людьми з особливими потребами в Києві та у Львові.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус»
Український католицький університет
e-mail: info@emaus.ucu.edu.ua
веб-сайт: www.emaus.ucu.edu.ua

Контактна особа:
Войтюк Анастасія 0666261357

Джерело: Департамент Інформації УГКЦ

Немає коментарів: