ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 12 листопада 2013 р.

12.11.2013р. Б. / Єпископат Італії: хотіли абортів? — маєте кризу!

сім'я
В Італії бракує мільйонів громадян: тих, кому просто не дозволили народитися. Їхня відсутність — одна з головних причин кризи, яку нині переживає ця країна.
 
На це звертають увагу тамтешні єпископи. У посланні на День захисту життя вони переступили через табу італійських публічних дебатів. В Італії вельми голосні дискусії на тему кризи. Однак рідко називається на ім’я така причина економічного спаду, як демографічні передумови, й тим більше ніколи не згадується про аборти, які позбавили цю країну мільйонів громадян. Їхнім наслідком і стала нинішня демографічна катастрофа. 

Єпископи порушили цю тему, виходячи від іншого явища, про яке — на відміну від абортів — дискутувати у публічному просторі дозволяється. А саме, йдеться про зростання молодіжної еміграції, зокрема людей добре освічених. «Якщо ми нарікаємо на позбавлення нашої країни позитивних енергій у вигляді еміграції фахівців, то повинні також висловити жаль з приводу відсутнього внеску тих, кому не дозволили народитися», — сказано у листі єпископату. 

Владики вказують на знаний повсюдно парадокс італійської демографії. Дослідження свідчать, що італійці хочуть мати дітей — однак не мають їх. На думку єпископату, цей парадокс береться з браку продуманої державної політики та з культури, яка не шанує життя.
 
За матеріалами: Radiо Watykańskie

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: