ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 14 листопада 2013 р.

14.11.2013р. Б. / Норвегія: популярну телеведучу звільнили, бо носила хрестик

Сір Крістіна Саелманн
Сір Крістін Саелманн, популярна ведуча новин норвезької телекомпанії NRK, звільнена від своїх обов’язків, бо глядачі запротестували проти хрестика на її шиї.
 
Керівник регіональної редакції NRK по південній Норвегії провів із зіркою екрану напучувальну бесіду, в якій вказав їй, що в ефірі не можна з’являтися з хрестиком на шиї. При цьому він послався на думку частини глядачів, обурених тим, що на грудях ведучої вони побачили золотий кулон, прикрашений чорними діамантами у формі християнського хреста.

 Хоча розміри хрестика становлять лише 1,5 см, реакція деяких глядачів була непомірною. Найбільш войовничі з них навіть вимагали, щоби Сір Крістін більше не з’являлася в ефірі. 

Справді, правила NRK забороняють працівникам  компанії виходити в ефір із символікою, яка має релігійний або політичний підтекст. 

Члени місцевої мусульманської спільноти організували акції протесту, заявляючи, що «ланцюжок із хрестом ображає іслам», і що «цей символ не гарантує безсторонності каналу».

Внаслідок цього одна з найпопулярніших ведучих на норвезькому телебаченні була звільнена від своїх обов’язків, і їй заборонено вести програми, «аби не стати джерелом незгоди і злочинів». Таким чином, звільнення журналістки стало свідченням активного неприйняття з боку частини населення Норвегії духовних та історичних традицій країни. 

Нагадаємо, що подібного рівня боротьба за політкоректність провадиться не тільки у Норвегії (згадаємо рішення кабінету міністрів Великої Британії, що християнам небажано надягати в офіс на роботу знаки приналежності до своєї релігії та процес  Наді Евейда і Ширлі Чаплін).

Також нагадаємо, що право християн носити хрестик на робочому місці захищене статтею 9 Європейської конфенції з прав людини, де говориться про загальне право на свободу думки, совісті та релігії. 

А також нагадаємо, що у Норвегії ношення хіджабу в публічних місцях нічим не заборонено й цілком офіційно дозволено.
 
За матеріалами: newsru.com 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: