ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 26 листопада 2013 р.

26.11.2013р. Б. / Перша країна світу, де заборонили іслам

бан ісламу
Уряд Анголи проголосив іслам поза законом. Його практивування суворо заборонене. Мечеті мають бути закриті і знесені.
 
Це перша така заборона на світі. Підставою її впровадження були переслідування християн сповідниками ісламу в інших країнах Африки. 

Мусульманська спільнота Анголи налічує 80-90 тис. осіб (загальна кількість населення становить приблизно 18,5 млн.). Визначальна більшість люду цієї країни сповідує християнство. 

Хоча Конституція Анголи гарантує свободу віросповідання для всіх її громадян, та для мусульман певною мірою зробили виняток. 22 листопада міністр культури Анголи Роза Марія Мартінс Крус-е-Сільва сказала: «Процес легалізації ісламу не дістав схвалення Міністерства юстиції та прав людини, тож їхні мечеті будуть зачинені, до подальших розпоряджень». 

Закриття мечетей, сказала міністр Крус-е-Сільва, є одним з останніх кроків Анголи у спробах зупинити поширення так званих «нелегальних релігійних сект». 

24 листопада 2013 р. президент Анголи Едуарду душ Сантуш заявив, що йдеться про прагнення покласти край ісламському впливу в Анголі, раз і назавжди. Губарнатор Луанди, Бенто Бенто сказав, що радикальні ісламісти не викликають схвального сприйняття у країні, тож мечеті та інші місця поклоніння для мусульман будуть закриті. 

Іслам у цій країні сповідують переселенці першої хвилі, тобто не корінні ангольці, а ті, хто прибув із хвилями міграції з Західної Африки та Лівану. Понад 1000 різних угруповань та об’єднань, базованих на ісламі, подавали документи на затвердження, але політика держави щодо сект досить сувора, і жодне з тих об’єднань не дістало дозволу на свою діяльність. Отже, іслам опинився у ситуації діяльності без державного дозволу, а як такий, він має бути заборонений, і мечеті, відповідно, замкнені, наразі «до особливого розпорядження». Хоча ці слова визначають певну юридичну відстрочку, в Анголі вже триває процес відсунення ісламу з життя країни. Одну з мечетей та її мінарет зруйнували у жовтні в місті Занго, щойно в Анголі заговорили про «бан ісламу». 

За матеріалами: Gość Niedzielny The Guardian

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: