ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 19 вересня 2015 р.

19.09.2015р. Б. / Франциск: Церква підтримує розвиток справжньої науки

Наукове вивчення Всесвіту може дати загальну перспективу для діалогу між віруючими і невіруючими, зазначив Папа Франциск 18 вересня 2015 під час аудієнції для учасників симпозіуму, організованого Ватиканською астрономічною обсерваторією. Форум пройшов з нагоди 70-річчя цієї структури. Папа також призначив її нового керівника, яким став американський єзуїт Гай Джозеф Кансальманьйо, член Ватиканської астрономічної обсерваторії і директор існуючого при ній фонду.

Папа підкреслив, що Католицька Церква і її пастирі, підтримують розвиток "справжньої науки". Він нагадав слова Бенедикта XVI про те, що Церква "терміново потребує ченців, які присвячують своє життя перебуванню на межі між вірою і людськими знаннями, вірою і сучасною наукою".

У діалозі між віруючими і невіруючими наукове пізнання всесвіту допомагає досягненню кращого розуміння релігійного бачення створення, сказав Папа. Він також відзначив важливість науки в контексті міжрелігійного діалогу.

Папа високо відзначив ініціативи Ватиканської астрономічної обсерваторії на користь молодих дослідників з різних країн світу. Щороку ця структура проводить літні школи для молодих астрономів в Кастель-Гандольфо.

"Дуже важливо, що ви ділитеся даром вашого наукового пізнання про Всесвіт з людьми", - сказав Папа.

Папа Франциск переконаний, що матеріальний Всесвіт, це щось більше за наукову проблему, яку необхідно вирішити. Він "є мовою любові Бога, Його незмірною любов'ю до людей", зазначив понтифік.

Немає коментарів: