ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 8 вересня 2015 р.

08.09.2015р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (31.08 - 6.09)

Від 30 серпня до 6 вересня 2015 року в Івано-Франківську триває Синод Єпископів УГКЦ. Головною темою Синоду є  «Парафіяльне душпастирство і новітні виклики».

У понеділок, 31 серпня,  відбулася спеціальна зустріч із гостями Синоду Єпископів УГКЦ в Івано-Франківську. На ній о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, представив діяльність військових капеланів у зоні АТО, а Андрій Васькович, президент БФ «Карітас України», – діяльність Карітасу. Андрій Васькович подякував владикам за їхню підтримку та поінформував про існуючі потреби, адже міжнародна допомога не забезпечує усіх потреб.

Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, звертаючись до владик УГКЦ під час першого робочого засідання Синоду Єпископів УГКЦ. висловив від імені Його Святості Папи Франциска найкращі побажання повного успіху обговорень Синоду Української Греко-Католицької Церкви. На завершення свого виступу Архиєпископ Томас передав усім членам Синоду благословення Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Члени Синоду Єпископів УГКЦ заслухали доповідь щодо головної теми Синоду: «Парафіяльне душпастирство і новітні виклики». Її виголосив владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський Української Греко-Католицької Церкви. У доповіді він підсумував успіхи Церкви і виклики, що постали в останні роки на шляху впровадження Стратегії  «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Владика Кен зазначив, що Синод має зробити певний іспит сумління щодо стратегії Церкви.

31 серпня в одному із найавторитетніших медичних коледжів та училищ України, Івано-Франківському базовому медичному коледжі відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти.  Цього року чин Посвяти в студенти здійснив Папський Нунцій, посол Святого Престолу в Україні - його Високопреосвященство, котрий проїздом перебував у Івано-Франківську з нагоди відкриття Синоду Єпископів УГКЦ, архиєпископ Томас Ґалліксон.

У вівторок,  1 вересня,  владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, доповідаючи на Синоді Єпископів УГКЦ в Івано-Франківську про стан реалізації стратегії розвитку УГКЦ, підкреслив, що якщо не буде живої єпархії, то не буде живої парафії. «Ми прагнули оживити працю Інституту священичої формації, змінити нашу єпархіальну структуру для того, щоб вона стала гнучкою на існуючі виклики, активніше працювала із мирянами» - сказав владика.

У середу, 2 вересня: Кардинал Вінсент Нікольс, Архиєпископ Вестмінстера, Президент Конференції Католицьких Єпископів Англії та Уельсу, надіслав привітального листа на ім’я Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви з нагоди Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувається в Івано-Франківську, у якому  ЗАПЕВНИВ УКРАЇНЦІВ У СВОЇЙ ПІДТРИМЦІ.

У червер, 3 вересня, Владика Євген (Попович), голова Канонічного відділу УГКЦ, 3 вересня представив членам Синоду Єпископів УГКЦ в Івано-Франківську нові правильники (статути) для парафій та єпархій.  Отож синод єпископів угкц удосконалить законодавчу базу церкви.
Під час роботи Синоду Єпископів УГКЦ 3 вересня в Івано-Франківську члени Синоду зустрілися з військовими капеланами УГКЦ. На зустріч із владиками запросили і самих капеланів, які за своїми плечима мають уже по п’ять ротацій у зону бойових дій. Єпископи з перших вуст почули, як це служити під звук гармат. Отець Андрій Зелінський закликав владик приїжджати до військових.

Члени Синоду Єпископів УГКЦ в Івано-Франківську 3 вересня відбули день духовної віднови. День духовної віднови для єпископів провів отець Андрій Чировський, який вважається в Церкві добрим фахівцем з духовного спадку праведного Митрополита Андрея Шептицького.

 У п’ятницю, 4 вересня: Владика Венедикт (Алексійчук), голова Літургійної комісії Патріаршої курії УГКЦ, представив членам Синоду Єпископів УГКЦ, який проходить в Івано-Франківську, інструкцію щодо написання, перекладу та редагування літургійних і богослужбових текстів. У коментарі Департаменту інформації владика Венедикт зазначив, що найбільш важлива річ у Церкві – це наші богослужбові тексти українською мовою, бо досі ми мали богослужбові тексти і традицію слов’янською мовою.

В неділю,  6вересня, урочистою Літургією, яку очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, в aрхикатедральному соборі Святого Воскресіння завершився Синод Єпископів УГКЦ в Івано-Франківську, що тривав від 30 серпня. «Цією Літургією, – сказав Блаженніший до вірних, – ми завершуємо Синод Єпископів нашої Церкви. Це завершення також начебто вінчає і діяння VI сесії Патріаршого Собору. Усі, хто працював, готував сесії, рішення і різні тексти, відчували себе слугами, які готують бенкет, весілля... І сьогодні, коли все закінчилося, ми кажемо всій Церкві: усе готове. Готові добрі думки, добрі плани, добрі наміри. Ми сьогодні кажемо: усі ви є запрошені.  «Не можна бути непрактикуючим християнином, – вважає Глава Церкви. – Це смертельно небезпечно. Хто не захоче відповісти на запрошення Церкви, має велику небезпеку лишитися викинутим з Царства Небесного. Той, хто нехтує запрошенням, яке почув тут, на землі, буде поза дверми Небесного Царства і вічності. Не можна бути членом парафіяльної спільноти і не брати участі в її житті. Не можна бути віруючим і не ділитися з іншими своєю вірою, не приводити інших до пізнання Бога, до таїнства Хрещення. Не можна бути віруючим християнином і не брати участі в служінні ближньому. Не можна отримати весільну одіж поза таїнствами церковної спільноти», – просить замислитися Блаженніший Святослав.

Анонси:
Видавництво “Свічадо” запрошує на презентацію нової книжки та дискусію з Владикою Венедиктом (Алексійчуком) в рамках "Форуму видавців 2015". Презентації відбудуться: 11 вересня 2015 року, о 18:00, Палац Мистецтв (конференц-зал), м. Львів, вул. Коперника, 17: http://catholicnews.org.ua/vidavnictvo-svichado-zaproshuie-na-prezentaciyu-novoyi-knizhki-ta-diskusiyu-z-vladikoyu-venediktom

До Синоду єпископів УГКЦ 2016 року планується підготувати весь текст катехизму для молоді: http://catholicnews.org.ua/do-sinodu-iepiskopiv-ugkc-2016-roku-planuietsya-pidgotuvati-ves-tekst-katehizmu-dlya-molodi

До Вашої уваги:
Звернення Синоду єпископів УГКЦ щодо кровопролиття під Верховною Радою України 31 серпня 2015 р.Б.: http://catholicnews.org.ua/zvernennya-sinodu-iepiskopiv-ugkc-shchodo-krovoprolittya-pid-verhovnoyu-radoyu-ukrayini-31-serpnya

1 вересня, на площі перед Палацом Потоцьких, відбулась презентація інформаційно-тематичної виставки «Митрополит та Маестро» до 150-ї річниці з Дня народження Митрополита Андрея Шептицького: http://catholicnews.org.ua/u-lvovi-prezentuvali-vistavku-mitropolit-ta-maestro

Апостольський Нунцій архиєпископ Томас Е. Ґалліксон завершує своє служіння в Україні. У суботу, 5 вересня 2015 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив його Апостольським Нунцієм у Швейцарії та Князівстві Ліхтенштейну.

Звернення Синоду Єпископів УГКЦ  до захисників батьківщини: http://catholicnews.org.ua/zvernennya-sinodu-iepiskopiv-ugkc-do-zahisnikiv-batkivshchini

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: