ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 16 вересня 2015 р.

16.09.2015р. Б. / Серед учасників ХІV Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів про сім’ю – 4 ієрархи з України

У вівторок 15 вересня 2015 р., оприлюднено список учасників Надзвичайної Асамблеї Синоду єпископів католицької Церкви на тему «Покликання і місія сім’ї в Церкві та сучасному світі», яка буде проведена у Ватикані від 4 до 25 жовтня цього року.

Головою Синоду, очевидно, є Римський Архиєрей Франциск. а генеральним секретарем – кардинал Лоренцо Балдіссері. Делегованими президентами для цієї Асамблеї будуть кардинали Андре Вен-Труа, Архиєпископ Парижу, Луїс Антоніо Таґле, Архиєпископ Маніли (Філіппіни), Раймундо Дамашено Ассіс, Архиєпископ Апаресіди (Бразилія), та Вілфріда Фокс Нап’єра, Архиєпископ Дурбану (ПАР).

Головним доповідачем буде Будапештський архиєпископ, кардинала Петер Ердьо (Угорщина), а спеціальним секретарем – архиєпископа Бруно Форте з К’єті-Васто (Італія).

Наступними є представники Східних Католицьких Церков, Глави яких беруть участь з уряду, а більші Церкви також обрали своїх делегатів. Східні Церкви будуть представляти 22 ієрархи.

Від Синоду Єпископів УГКЦ участь в Синоді братимуть його Глава Блаженніший Святослав Шевчук, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, і делегати: владика Борис Ґудзяк, Єпарх Паризької єпархії святого Володимира, і владика Гліб Лончина, СУ, Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні.

Наступними в списку йдуть делегати, призначені єпископськими конференціями світу.

Римо-Католицьку Церкву в Україні представлятиме архиєпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України.

У Синоді братимуть участь керівники відомств Римської Курії, експерти та аудитори, серед яких 17 подружніх пар. Для участі в обговореннях запрошено також і так званих братніх делегатів, які представляють некатолицькі Церкви.

Слід відзначити присутність на Синоді єпископів ще одного українця – отця Амбросія Самуся, службовця Генерального Секретаріату Синоду Єпископів.

Немає коментарів: