ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 7 вересня 2015 р.

07.09.2015р. Б. / Процедура державного визнання дипломів і наукових ступенів релігійних навчальних закладів може бути запущена до кінця року

Київський релігієзнавець Віталій Хромець, який брав участь у робочій групі з розробки пропозицій до нового закону України про вищу освіту, а також у розробці відповідного проекту постанови Кабінету міністрів, прогнозує, що процедура державного визнання дипломів релігійних навчальних закладів може бути запущена вже до кінця 2015 року, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

19 серпня 2015 року в Україні відбулася знаменна подія: Кабінет Міністрів підтримав без зауважень проект постанови щодо державного визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, котрі видані вищими духовними навчальними закладами.

Як зазначив на інтернет-сторінці групи "Богословська освіта в Україні" кандидат філософських наук Віталій Хромець, співробітник Інституту філософської освіти і науки НПУ ім. М. П. Драгоманова, постанова передбачає, що:

1) дипломи духовних ВНЗ можуть бути прирівняні до дипломів державного зразка. Це урівнює випускників духовних ВНЗ у правах з особами, які мають дипломи державного зразка за відповідною спеціальністю. Особа з визнаним дипломом може обіймати державні посади, продовжувати навчання за акредитованими програмами у державних ВНЗ України, вступати в аспірантуру, докторантуру, працювати викладачами державних ВНЗ тощо;

2) особа може напряму вступати на акредитовані програми в державні ВНЗ, а її диплом визнає Вчена рада цього ВНЗ;

3) з’являється можливість державного визнання присвоєних наукових ступенів (кандидат, доктор наук) та присуджених вчених звань (доцент, професор) духовними ВНЗ.

"Попереду ще підготовка наказів МОН на виконання постанови, і вже до кінця року, я думаю, буде запущений механізм процедури визнання", — прогнозує експерт.

Немає коментарів: