ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 10 вересня 2015 р.

10.09.2015р. Б. / Як РІСУ дуже серйозно перекрутила інформацію про реформу канонічних процесів визнання недійсності подружжя

Нещодавно низка видань громогласно рознесла інформацію про те, що Папа Франциск радикально спростив процедуру уневажнення подруж. Декого з богословів, зокрема і мене, ця новина дуже насторожила. Почав шукати, звідки більшість видань черпали інформацію. Виявилося, що з РІСУ, яке, чи недогледівши, чи ціленаправлено, просто перекрутило суть виданих Папою документів. Прочитав ці документи. Ні про які спрощення не йдеться, лише про, якщо так можна сказати, кращий менеджмент. От і все. Зрештою, саме так і подало нформацію Ватиканське Радіо. А от РІСУ вирішило зробити сенсацію. Професіоналізм?

Ось прес-реліз від Ватиканського Радіо.

А ось новина від РІСУ.

Улювлюєте різницю у титулах? Написав би про це редакції у приват, але оскільки у дискусії навколо памяника вони усім закидали непрофесіоналізм, то я вирішив показати публічно їх професіоналізм.

Як каже Писання, ти, що стоїш, вважай, щоби не впасти.

Ось так виглядала ПЕРША РЕДАКЦІЯ повідомлення РІСУ про реформу Папи Франциска щодо подружніх справ.

Богослови, зверніть увагу на формулювання і термінологію!

Саме сенсаційність і стала підставою того, що дану новину з РІСУ підхопили авторитетні українські інтернет-видання.

о. Юстин Бойко, студит

ПЕРША РЕДАКЦІЯ ПОВІДОМЛЕННЯ РІСУ (ФОТО):

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: