ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 24 грудня 2014 р.

24.12.2014р. Б. / Новий рік без феєрверків

Відмовся від салютів
Бюро УГКЦ з питань екології закликає відмовитися від «святкової піротехніки» на Різдво та Новий рік.
 
Святкувати без феєрверків варто з кількох причин: через шкоду, яку може нанести використання піротехніки, тому що так звані «салюти» зазвичай неекологічні, та через загальну ситуацію в Україні, коли на Сході триває війна. 

«Опіки рук, пошкодження очей, включно із втратою зору та травми слухового апарату – це тільки найбільш очевидні наслідки для здоров’я. Під загрозою опиняються не лише безпосередні винуватці, які активують піротехнічний засіб, але часто й випадкові перехожі, а також діти, яким може згодом потрапити в руки піротехнічний заряд, що попередньо не спрацював і потребує спеціальної утилізації», – зазначає Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології. 

Також феєрверки можуть стати причиною пожежі. 

Крім того, піротехнічні засоби, зокрема феєрверки – це надто дороге задоволення для особистого і сімейного бюджету пересічного українця. В масштабах країни – це сотні мільйонів гривень, які не просто вилітають у повітря, але у вигляді сотень тонн отруйних речовин випадають на наші голови і забруднюють навколишній світ. Це не просто «гроші на вітер» – марно витрачені кошти, але й де-факто витрати на несвідому диверсійну діяльність по відношенню до нашого соціального та природного довкілля. Адже Кожен піротехнічний засіб має свій антиекологічний еквівалент. З одного боку для його виготовлення використовуються цінні природні ресурси та енергія, і вже при цьому завдається шкода довкіллю, з іншого, при його активації у повітря вивільняється «коктейль» хімічних елементів, що призводить до додаткового негативного впливу на довколишній світ та його забруднення. 

«У зоні ризику знаходяться передусім молодь та діти, однак, святкова піротехніка приховує в собі смертельну небезпеку для широкого загалу, оскільки в повітря вивільняються понад 100 хімічних речовин та сполук шкідливих для здоров’я, серед яких важкі метали, діоксини, бензол, толуол тощо. Такі хімічні «коктейлі» здатні не лише провокувати підвищення рівня алергічних реакцій чи загострення астми, але й сприяти розвитку онкологічних захворювань. На жаль, трапляються випадки, коли використання піротехнічних забавок призводить до каліцтва та втрати життя», – зазначає Володиимир Шеремета. 

Численні міські ради заборонили використання святкових піротехнічних засобів до закінчення АТО. Бюро екології УГКЦ закликає відмовитися від феєрверків усіх українців: «Коли в нашій країні лунають залпи градів і проливається людська кров, вибухи петард, салютів та святкових феєрверків є, як мінімум, недоречними», – керівник Бюро екології Департамент інформаії УГКЦ.
 
Також у соцмережах уже давно поширюються заклики відмовитися від феєрверків на свята.
Відмовся від салютів
Відмовся від салютів
Відмовся від салютів (3)
Відмовся від салютів (4)


Джерело:    CREDO

Немає коментарів: