ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 17 грудня 2014 р.

17.12.2014р. Б. / Угорщина: «ні» — праці в неділю

супермаркет
Угорщина входить до Євросоюзу, тому це рішення виглядає особливо важливим, воно є знаковим. Від березня наступного року в цій країні буде заборонено торгувати по неділях.
 
Таку ухвалу прийняв угорський парламент голосами керівної партії «центру і правих» Fidesz. «Ніхто не повинен бути змушуваний до праці в неділю», — сказав прем’єр Віктор Орбан. 

Заборона почне діяти 15 березня 2015 року, але вона містить багато винятків, які стосуються насамперед маленьких магазинів. 

Наслідки запровадження цього закону мають відчути насамперед супермаркети — представники закордонних мереж, які почали з’являтися в Угорщині після демократичної трансформації 1989 року і заробляють насамперед по неділях. Окрім того, багатоповерхові магазини, за рішенням уряду Орбана, вже тепер мусять сплачувати надзвичайні податки та інші додаткові оплати. 

Міністр народного господарства Міхали Варга раніше заявляв, що він проти цієї ідеї, оскільки кожен п’ятий угорець закупляється у неділю. За прогнозами власників супермаркетів, через заборону працювати у найвигідніший день втратять роботу 15-20 тисяч працівників. 

Як насправді втілюватиметься в життя це рішення уряду — покаже практика. Далеко не всі магазини взагалі зобов’язані до закриття у неділю, тому без хліба і нагально потрібного люди не залишаться. Крім того, це непоганий стимул для малого і середнього торгового бізнесу, що його світові мережі супермаркетів повсюди успішно давлять. Якщо ж подивитися на крайній варіант заборони торгівлі у День Господній (Ізраїль, де вже у п’ятницю увечері можеш залишитися без хліба, бо зачиняються всі магазини, а не лише великі), то економіку держави такі рішення не підривають. 

А зісвіччене населення цілком можна перевчати на закупівлі в інший час. 

За матеріалами: Gość Niedzielny

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: