ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

05.12.2014р. Б. / «Монастир – це не притулок для тих, хто не може дати собі ради у житті», - митрополит Василій Семенюк

Чому молода людина не готова іти в монастир та про гідність монашого покликання говорив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк під час Святої Літургії 4 грудня з нагоди храмового празника парафії Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького (Тернопіль).

Архиєрей підкреслив, що кожна людина має своє покликання і воно є даром від самого Бога. «Господь Бог для кожного має свій конкретний план – більший чи менший, але в очах Божих він завжди важливий і неповторний».

Споміж різних покликань владика особливий наголос зробив на поклику до богопосвяченого життя, яке сучасна молода людина часто відкидає. «На жаль, сьогодні багато молодих людей, яких Христос кличе до такого життя, стукає до їхніх сердець, відкидають його, бо не мають відваги залишити світське життя, світ із його принадами. Більше того, їхні батьки їм не дозволяють вибрати цей стан, бо бояться, що вони не будуть мати онуків, переживають, хто буде жити в хаті, яку вони збудували, або кому дістануться маєтки, які вони набули. Також ще й до сьогодні панує думка, що у монастир ідуть тільки ті, які не мають вдома що їсти чи одягнутися, або ті, яким не вдалося чи не пощастило впорядкувати своє життя у світі. Монаший стан – не є запасним варіантом нашого життя, а монастир - це не притулок для тих, хто не може дати собі ради у житті».

Митрополит Василій підкреслив, що богопосвячена людина є "небесним громадянином". За його словами, монах чи монахиня живуть у цьому світі, залишають після себе тисячі духовних дітей, однак духом і серцем сягають до Царства Небесного. «У цьому велич і святість їхнього способу життя», - підсумував архиєпископ.

Після Літургію високопреосвященний Василій привітав зі святом вірних, а в особі ігумена о. Василя Ліниці - всіх отців-редемптористів, який опікуються парафією. Відтак відбулося освячення води. У молитві взяли участь священики Тернопільського деканату на чолі з о. Романом Ваврухом та настоятелі згромаджень з інших міст та населених пунктів.

Немає коментарів: