ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 4 грудня 2014 р.

04.12.2014р. Б. / У Городку на парафії роблять буржуйки для військових

Металеві печі для обігріву військових, які служать на сході України,виготовляють при парафії Святого Йосифа у Городку на Хмельниччині.

Буржуйки, як їх називають у народі, роблять з газових балонів, що їх приносять парафіяни.

Таку конструкцію розробив місцевий католик пан Антон Вінярський. Тепер місцева Самооборона Городка разом з парафіянами храму св. Йосифа працює при храмі і вдень, і вночі, — розповів CREDO настоятель о. Владислав Зарічний.

Волонтери вже виготовили 9 буржуйок, а 7 — іще в роботі.

«Довго ці буржуйки у нас не затримуються, — каже священик, — їх роблять і відразу ж відправляють солдатам. Холодно вже. Зима прийшла. А ці печі дуже зручні. Вони не тільки обігрівають приміщення. У них можна навіть щось смажити, розігріти, висушити речі. Вони дуже компактні і легко розбираються».

На парафії за це відповідальний Андрій Вудзянський. Кілька готових буржуйок вже доправили в Піски, під Донецьк, наступні чекають у Маріуполі.

«Люди хочуть підтримати хлопців, які зараз на Сході, аби вони відчували, що не самі», — розповідає отець Владислав.

Крім цього на парафії збирають іншу допомогу для військових. Зокрема у неділю відбудеться збірка на ліки від застуди.

Немає коментарів: