ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

12.12.2014р. Б. / Папа зустрівся з директором Міжнародного валютного фонду

10 грудня 2014 року Папа Франциск прийняв на аудієнції керуючого директора Міжнародного валютного фонду Крістіну Лагард. Прес служба Святого Престолу не повідомила про зміст розмови. Треба відзначити, що вже протягом деякого часу Папа заявляє про необхідність корінних реформ на кредитному ринку. У квітні 2014 р. він піддав критиці практику кредитування постраждалих від криз країн, що є одним із завдань Міжнародного валютного фонду. Папа тоді зазначив, що такі кредити часто пов'язані з далекими політичними зобов'язаннями. Якщо уряди вимагають фінансів, часто їм доводиться чути: "Якщо ти хочеш цієї допомоги, то тобі треба думати таким і таким чином і створити такі і такі закони", - сказав Понтифік під час однієї з ранкових св. Літургій.

У свою чергу, в травні 2014 р. в ході конференції під назвою "Інклюзивний капіталізм", яка пройшла в Лондоні, Лагард цитувала висловлювання Папи з його аккаунту в "Твіттері". Він написав 28 квітня 2014, що "нерівність є коренем соціальної несправедливості". Директор Міжнародного валютного фонду використовувала термінологію католицького соціального вчення і заявила, що "принципи солідарності та взаємодопомоги, які пов'язують суспільства, більш сприйнятливі до руйнування в суспільствах з високою нерівністю".

"Історія вчить нас, що демократія починає розшаровуватися, коли політична боротьба розділяє тих, хто володіє, від тих, хто не має", - сказала Лагард, яка є почесним доктором католицького університету в бельгійському Левені. Вона підкреслила, що 85% найбагатших людей світу, які могли б поміститися в одному двоповерховому лондонському автобусі, контролює стільки багатства, скільки вся бідна частина людства.

Немає коментарів: