ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 22 грудня 2014 р.

22.12.2014р. Б. / Понад тисяча дітей отримали подарунки від Святого Миколая БФ «Картіас Київ»

БФ «Карітас Київ» у рамках постійної праці надає допомогу багатьом дітям та кризовим сім’ям. Окрім цього проводяться різні акції. Однією із таких є подарунки для дітей до свята Святого Миколая. Цього року Карітас Київ надав понад тисяча подарунків для різних категорій дітей», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Святий Миколай Карітасу попрямував до дітей, які його з нетерпінням чекали. Так, подарунки отримали діти з кількох будинків сімейного типу, інтернатів, лікарень, діти із кризових, малозабезпечених, неповних та багатодітних родин, а також діти з сімей вимушених переселенців та діти, батьки яких загинули в АТО та на Майдані.

Святкування свята Святого Миколая відбулося у київському Карітасі у декілька етапів. Перший етап розпочався ще далеко до 19 грудня – це волонтери Карітасу та добрі люди поспішили до тих дітей, які в інтернатах та будинках сімейного типу. Цікавим тут є приклад Блаженнішого Любомира, який у свій немолодий вік поїхав у Пущу Водицю у Санаторій, де проживає 260 переселенців зі Сходу України, серед яких понад 120 дітей. Саме для цих дітей Блаженніший став святим Миколаєм своїм добрим досвідченим словом та подарунками.

Наступний етап – це свято для дітей із сімей вимушених переселенців у приміщенні Карітасу, яке відбулося 18 грудня. Це було свято казки і добра до дня Святого Миколая, яке відбулося для тих, хто ніколи або не чув про Миколая, або не вірив у нього. Тому це для них стало реальністю. У цих святкуваннях у Карітасі взяло участь майже 150 осіб дітей, а ще і їх батьків. На сьогодні БФ «Карітас Київ» опікується понад 1000 осіб вимушено переселених зі Сходу країни, майже 600 з них – діти. Їм, особливо, потрібна увага та турбота, і співробітники  Карітасу  роблять все можливе, щоб діти – переселенці почували себе  щасливо і радісно у це свято Добра. Особливо поважними гостями свята були актори, які виступали перед дітьми із виставою «Подарунки св. Миколая». Режисер Юлія Карпицька підібрала вдалий сценарій, що відповідає зацікавленням дітей.

Третій етап святого Миколая – це свято для дітей із кризових, малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей, яке відбулося 19 грудня. Участь взяло понад 120 дітей. Особливо цікавою стала тут вистава поставлена семінаристами Київської Трьохсвятительської Семінарії, за яку усі діти дуже вдячні. До цього свята долучилася і Вікторія Бондар із Української Біржі Благодійності, яка привезла деякі подарунки та трьохметрового ведмедя, який став великою несподіванкою та радістю для дітей.

«Від свого імені та імені усіх дітей, які отримали подарунки від Святого Миколая Карітасу, хочу висловити щиру подяку усім благодійникам, волонтерам та партнерам, бо саме вони спричинилися до того, щоб на дитячих обличчях сяяли усмішки та радість. Дякую їм, що у такий непростий для країни час знайшли час, можливості та бажання на щедрість. Кожна дитина відчула, що Святий Миколай про неї не забув, приніс солодощі та інші подарунки, яких вона так чекала. Саме завдяки праці великої кількості людей та добродіїв у серцях дітей ще довго пануватиме радість та віра в чудеса Святого Миколая. Будьмо сіячами добра щодня і це змінить наш світ, тому запрошую до співпраці у допомозі тим, хто голодний, кому холодно, хто немає у що вдягнутися, хто шукає останню копійку на життєважливі медикаменти», - висловлюється директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

Немає коментарів: