ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 13 грудня 2014 р.

13.12.2014р. Б. / Священик "У"ПЦ вимагав прибрати український прапор під час панахиди за загиблим «кіборгом»

Священик православної церкви Московського патріархату в Слов'янську (Донецька обл.) вимагав прибрати український прапор під час панахиди за військовим, загиблим в аеропорту Донецька. Про це повідомив громадський активіст, волонтер Ігор Сенченко, передає «Краматорськ.Інфо».

«Вчора ховали бійця житомирської 95 аеромобільної бригади у нас в Слов'янську на кладовищі. Була панахида на площі, потім поїхали на цвинтар. На кладовищі невелика церква Московського патріархату. Ну, церква, і церква ... У моєї дочки на плечі був накинутий український прапор», - розповів Ігор Сенченко.

За його словами, спочатку цим фактом обурилася одна з жінок при церкві, а згодом і священик.
«Вона відразу сказала: «Прапори звідси прибрати». Потім батюшка безпосередньо підключився: «Забирайте цю пропаганду!». Я їм кажу: «Почекайте, це не пропаганда. Ми в Україні. Це моя дочка, у неї український прапор, не американський, не російський. «Це пропаганда, прибирайте. Шеврони, гаразд, нехай залишаються», – передав діалог з "батюшкою" Сенченко.

Через те, що інцидент виник на похоронах, люди не стали скандалити, однак, були дуже обурені. Шістнадцятирічна дівчина зняла прапор з плечей і під час панахиди тримала його в руках.

Як повідомили в прес-службі Донецької ОДА, в Слов'янську відбулася громадянська панахида за загиблим військовослужбовцем 95-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України 28-річному А.Ременюку, який героїчно загинув 8 грудня в бою з незаконними збройними формуваннями при обороні міжнародного аеропорту «Донецьк» . Провести в останню путь бійця 95-ОАМБ зібралися його родичі, товариші по службі, бійці інших військових підрозділів, працівники міської ради та мешканці міста. По закінченні панахиди відбулася скорботна хода. Поховали бійця на Північному кладовищі міста.

Немає коментарів: