ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 20 грудня 2014 р.

20.12.2014р. Б. / Діти — справжні жертви війни на сході України

діти донбасу
Через російське вторгнення в Україні 147 шкіл залишаються зачиненими в районах Донецької області, де ведуться бойові дії. Через це близько 50,000 дітей не мають доступу до навчання з 1 вересня.
 
Деякі школи зруйновано повністю, в той час як інші залишаються зачиненими через питання безпеки. На територіях, які знаходяться під контролем українського уряду, 187 освітніх закладів є повністю або частково пошкодженими. 

«Повернення дітей до школи та їхній доступ до освіти є надзвичайно важливим. Діти є справжніми жертвами цієї війни, адже доступ до навчання та освіти є дуже обмеженим. Деякі діти стають свідками насильства, бойових дій та артилерійських обстрілів. Ми нагадуємо усім сторонам війни в Україні, що діти повинні бути захищеними від насильства, яке відбувається на сході», — сказала Марі-П’єр Пуар’є, регіональний директор ЮНІСЕФ Центральної та Східної Європи і країн так званого СНД. 

У надзвичайних ситуаціях школа має вирішальне значення для підтримки стабільності та структурованості в житті дітей. В Україні освіта допомагає полегшити травму і стрес у дітей, які живуть у зоні бойових дій. 

Становище понад 1.7 мільйона дітей, на яких негативно впливає війна на сході України, залишається надзвичайно несприятливим. З березня 2014 року, понад мільйону людей довелося залишити свої домівки. З них майже 530,000 людей є внутрішньо переселеними, у тому числі щонайменше 130,000 дітей. 

Внутрішньо переміщені діти мають обмежені можливості для інтеграції в освітню систему у місцях переміщення, адже батьки не хочуть реєструвати своїх дітей в нові школи, тому що чекають на переміщення надалі або мають наміри повернутися додому.   

Деяку допомогу дітям, що потерпають на сході надає Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Зокрема інформує дітей та їх родини про небезпеку мін, надає питну воду близько 100 тисячам людей у Донецькій та Луганській областях. Внутрішньо переміщені діти отримали освітні набори та приладдя. Також ЮНІСЕФ проводить тренінг для 400 шкільних психологів, які надаватимуть психологічну підтримку 4,000 дітей та їхнім батькам. Разом із партнерами ЮНІСЕФ надав психосоціальну допомогу понад 500 дітям та їхнім родинам. 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: