ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.

24.10.2014р. Б. / Путін заборонив молитися на вулицях без дозволу місцевої влади

Президент РФ Владімір Путін підписав закон, який забороняє проводити релігійні обряди на вулицях країни без попереднього повідомлення місцевої влади.

Документ уточнює, що молитовні та релігійні збори, які вимагають забезпечення громадського порядку і безпеки, здійснюватимуться в порядку, встановленому для проведення мітингів, маніфестацій та демонстрацій.

До прийняття цього документа в РФ було закріплене широке формулювання: "в культових будівлях і спорудах і на територіях, до яких вони належать, в інших місцях, виділених релігійним організаціям для цих цілей", а також "в установах і на підприємствах релігійних організацій".

Підписаний документ уточнює, що вільно проводити богослужіння можна, по-перше, "в культових та інших будівлях (приміщеннях) та спорудах, що належать релігійним організаціям на праві власності чи надані їм на іншому майновому праві, а також на територіях, до яких вони належать", по-друге, "на земельних ділянках, що належать релігійним організаціям на праві власності чи надані їм на іншому майновому праві", і по-третє, "на територіях організацій, створених релігійними організаціями".

Безперешкодно проводити релігійні ритуали можна буде тільки у місцях паломництва, на кладовищах, у крематоріях і в житлових приміщеннях.

В інших випадках публічні релігійні обряди і церемонії, зокрема і молитовні та релігійні збори, які вимагають забезпечення громадського порядку і безпеки, здійснюватимуться в порядку, встановленому для проведення мітингів, маніфестацій і демонстрацій, ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Немає коментарів: