ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 28 грудня 2012 р.

28.12.2012р. Б. / У Кам`янці-Подільському збудували 26-метровий вертеп



Парафія Пресвятого Серця Ісуса Христа у Кам’янці-Подільському завжди відзначалася незвичним вертепом. Щороку він розміщується у дворі храму і приваблює не тільки парафіян, а й інших людей, які приходять повз. 

Окрім головних героїв вертепу – новонародженого Ісуса, Марії та Йосифа, декорації містять і сцени з трьома царями, які йдуть скласти дари новому царю, з пастушками, які поспішають привітати новонародженого… Окрім цього автор ідеї – настоятель парафії отець Юрій Молевський додав до біблійних героїв ще й казкових персонажів – лисичок, осликів, кабанів, зайчиків та інших лісових звірів. Усе це дуже подобається найменшим прихожанам. 

«Моя трирічна донечка оченят відвести не може від вертепу. Її усе тут цікавить. Найбільше її приваблюють янголята, які крутяться над Ісусиком», - розповіла парафіянка Катерина. 

Неабияку цікавість до вертепу проявляють й кам’янчани інших конфесій. «От як сюди не прийти і не роздивитися цю красу. Я щорічно сюди приходжу. Адже знаю, що біля храму стоїть чудова шопка. Мій онук теж обожнюю роздивлятися усі фігурки, які рухаються, крутяться та блищать», - каже кам’янчанка Людмила Шамрай. 


Настоятель храму отець Юрій розповів, що незабаром до вертепу буде організована процесія трьох царів. «Вона відбудеться 6 січня о 11:00. Усі віруючі християни можуть прийти до кафедрального храму святого Петра та Павла (Старе Місто) та пройти вулицями Кам’янця аж до храму Пресвятого Серця Ісуса Христа (Нігинське шосе) прославляючи Бога колядками та засвідчуючи свою віру», - каже отець Юрій. Кульмінація процесії відбудеться біля вертепу, де усі віруючі зможуть скласти дар новонародженому Богу. 

 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: