ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

21.12.2012р. Б. / Бенедикт XVI у “Financial Times”



 
У статті, яка вийшла вчора, у четвер, у британській щоденній газеті "Financial Times", Папа вказав: різдвяні свята мають нагадувати християнам, що світ потрібно перемінювати в дусі Євангелія, не вплутуючись ні в які ідеології.
 
У цій статті Папа зазначив: існує поле для широкої плідної співпраці християн із людьми інших переконань, які також ставлять собі за мету підтримку миру та справедливості для всіх. 

«Народження Христа є для нас закликом наново оцінити наші пріоритети, наші цінності, увесь наш спосіб життя. Різдво Христове безсумнівно є часом великої радості, але також і нагодою для глибокого замислення, навіть іспиту совісті. 

Під кінець року, який для багатьох був пов’язаний з економічними зреченнями, чого ми можемо навчитися від смирення, вбогості, простоти різдвяних яселок?» – запитує Папа у статті під назвою «Час для християн активно включитись у світ». 

Бенедикт XVI написав, що «Різдво може бути часом, коли ми навчимося читати Євангеліє, або довідатися, що Ісус – то не лише Дитя в яселках, але Той, у кому пізнаємо, що Бог створив людину. То в Євангелії християни знаходять натхнення для свого щоденного життя і своєї залученості у земні справи – чи то в парламентах, чи на біржі. Християни не повинні уникати світу; вони мають активно в нього включатися. Але їхня участь у політиці й економіці має перевищувати рамки будь-якої ідеології». 

«Християни борються з бідністю, оскільки визнають найвищу гідність кожної людської істоти, створеної на подобу Божу і призначену до життя вічного. Вони працюють заради більш справедливого використання ресурсів Землі, у переконанні, що – як володарі того, що створив Бог – ми маємо обов’язок турбуватися про найслабкіших і тих, хто зазнає найбільшого ризику. Християни виступають проти жадібності та експлуатації, маючи певність, що щедрість і безкорислива любов, яких навчав і якими жив Ісус із Назарета, є дорогою, яка провадить до повноти життя», – зазначив Бенедикт XVI. 

При цьому він підкреслив, що згідно з ученням Євангелія християни віддають кесареві тільки те, що кесареве, а не те, що належить Богові. «Від імперського культу стародавнього Риму до тоталітарних режимів імператор старався посісти місце Бога. Якщо християни відмовляються поклонятися пропонованим сьогодні фальшивим богам, то це не через застарілість їхнього світогляду. Радше тому, що вони вільні від ідеологічної плутанини і їх надихає шляхетне бачення людської долі, вони не можуть погодитися на те, що її підриває», – написав Папа на сторінках "Financial Times". 


За матеріалами: РАР

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: