ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 17 грудня 2012 р.

17.12.2012р. Б. / Подарунок для Назарета



 
У верхній та нижній базиліках храму Благовіщення та в сусідньому храмі св.Йосифа залунала органна музика.
 
У день свята Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, 8 грудня, відбулось урочисте відкриття трьох нових духовних органів, подарованих місту Назарету австрійським народом. Органи збудувала фірма Rieger і переказала їх Назаретові через Комісаріат Святої Землі у Відні. 

Нові музичні інструменти освятив о.Олівер Руггенталер, Провінціал австрійських францисканців, під час Євхаристійного богослужіння, яке очолив кустод Святої Землі о.П’єрбаттіста Піццабалла. Серед співслужителів були, зокрема, о.Рікардо Бутрос – ректор базиліки Вознесіння, та о.Амджад Саббара, парафіяльний настоятель із Назарета. На урочистій молитві був присутній посол Австрії в Ізраїлі Франц Йозеф Кугліш. 

На новоосвячених органах грали: о.Армандо П’єруччі – у верхній базиліці, о.Петрус Шулер – у нижній базиліці Благовіщення, і маестро Хайг Восгерічан, титулярний органіст і керівник хору.
Задумав це все невтомний брат Станіслав Бертаньйолі. За 30 років служіння комісаром Святої Землі він уже сприяв побудові нових органів для храму Гробу Господнього, Святого Спасителя в Єрусалимі та церкви св.Катерини при Базиліці Різдва у Віфлеємі. Брата Станіслава супроводжував на цих святкуваннях новий комісар Святої Землі в Австрії, брат Еліас ван Хаарен. 

Наприкінці св.Меси о.Піццабалла вручив братові Бернаньйолі офіційну нагороду Святої Землі – вона називається «Благородний дух». Зі свого боку, брат Станіслав порадував присутніх «позапрограмним» номером: виконав кілька богородичних гімнів на своїй простій губній гармоніці.
По обіді секрети і вражаючі можливості нових органів майстерно продемонстрував італійський органіст Паоло Орені, який дав «потрійний пересувний концерт»: виконавець і публіка почергово переходили з одного храму в інший, звершуючи своєрідне музичне паломництво. 

Президент фірми Rieger  п.Венделін Еберле представив характеристики інструментів і поділився своїми почуттями: він пишається тим, що органи, збудовані його фірмою, тепер гратимуть у найважливіших святих місцях християнського світу. 

Отець П’єрбаттіста Піццабалла подякував австрійським дарувальникам за щедрість, вказав на значущість органної музики в літургії та відзначив, що Кустодія готує нових органістів в інституті Magnificat. Також о.П’єрбаттіста оголосив, що Кустодія Святої Землі збирається влаштувати органний фестиваль, на радість прочанам і місцевим християнським спільнотам. 


За матеріалами: Кустодия Святой Земли

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: