ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 24 грудня 2013 р.

24.12.2013р. Б. / Різдво – поміж традицією та комерцією, - нова тема "Кани"


Різдво – поміж традицією та комерцією, - нова тема
Січнева «Кана»: «Різдво – поміж традицією та комерцією»

Давно говорять про надмірну комерціоналізацію Різдва, про те, що за метушнею, застіллями, подарунками і шопінгом втрачається сакральна суть свята. Як у цих змінах зберегти суть Різдва, не втратити його сенсу? Про це та інше - у січневому числі християнського журналу для родин «Кана».

Анна Пецюх, головний редактор журналу говорить, що «попри тривожний час в країні, попри стояння наших редакторів на Майдані, ми старалися підготувати для наших читачів світлий, святковий номер журналу».

Анатолій Бабинський у статті «Бог входить у нашу історію» проводить паралель між теперішньою політичною ситуацію в Україні та періодом ізраїльської історії у час народження Ісуса Христа. Тоді територія, на якій проживав обраний народ, уже понад півстоліття була окупована римськими військами. Революційні настрої в народі «зашкалювали». Юдейська еліта була розділена на політичні блоки та партії. Одні з них прагнули збройного перевороту і підіймали більші чи менші повстання, які закінчувалися жорстокими розправами з боку влади… А звичайний, простий люд жив у бідності, обтяжений купою «кредитів»…

В інтерв’ю «У Різдві нема солодкості», Тарас Тимо, викладач богослов`я, каже: «Світ є недосконалим, у ньому є зло, страждання, одне слово, те, що християнське богослов’я називає «гріхопадінням». Для того щоб перемогти це зло, Бог, Творець світу, стає людиною і зцілює цей світ із середини Своєю присутністю. У цьому і є суть Різдва».

У цьому числі «Кани» читачі зможуть «завітати на гостину» до сім`ї Богдана та Люби Паляниць, які мають трьох доньок і вміло організовують своє побутове життя на невеличкій площі університетського гуртожитку. І це не заважає їм розвивати у своїх стосунках найголовніше – любов і повагу один до одного.

Також у «Кані»: інтерв`ю з отцем-місіонером Самуелем Медлей; розповідь про католиків-африканців, які живуть в Україні; статті про особливості виховання хлопців та дівчат і про статеве життя у подружжі; інтерв'ю з іконописцем; подорож до Землі Обітованої, блоги, кінорецензії, оригінальні кулінарні рецепти, поради про здоров'я та дозвілля.

Джерело: КІРІОС

Немає коментарів: