ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 26 листопада 2012 р.

26.11.2012р. Б. / Євросоюз заборонив хрест і німб на словацькій монеті



Національний банк Словаччини планує випустити у наступному році монету номіналом два євро з нагоди 1150-річчя прибуття святих Кирила і Методія до Великої Моравії.
 
Однак, від ідеї розміщення німба над головами святих доведеться відмовитися, оскільки Європейська Комісія зажадала прибрати деякі символи у рамках принципу релігійного нейтралітету. Мова йде про німби та хрести. 

Проти такого ставлення виступила Конференція єпископів Словаччини. «Це неповага до власної історії. За часів тоталітаризму віруючі ризикували своєю свободою, наполягаючи на сприйнятті Кирила і Методія саме як святих», – сказав прес-секретар Конференції Йозеф Ковачік. 

У 9 столітті апостоли прийшли на територію сучасної Моравії. Вони є її покровителями. Завдяки Кирилові та Методію церковні служби почали провадитися старослов'янською мовою, оскільки раніше їх провадили латиною або грецькою. Апостоли упорядкували слов'янську абетку і проповідували християнство. У Моравії вони перекладали церковні книги з грецької на старослов'янську мову. 

У Чехії День Кирила і Методія щорічно відзначається 5 липня. 


За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:      КРЕДО

Немає коментарів: