ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

16.11.2012р. Б. / Католик не може бути масоном за жодних обставин, – єпископи Парагваю


З рішучим засудженням на адресу масонських лож і сект, число яких постійно зростає, виступили єпископи Парагваю під час чергової пленарної асамблеї, що відбулася в столиці країни Асунсьйон.
 
«Масонство і секти, - зазначається в пастирському посланні голови Парагвайської єпископської конференції Гіменес-Медіни, оприлюдненому на завершення асамблеї, - це зовнішні перешкоди для нашої євангелізації. 

Особливо це стосується масонства, що не визнає божественність Ісуса Христа. Воно вводить в оману, залучаючи поєднанням філософії і філантропії, що суперечать християнській вірі. Тому ми стверджуємо, що жоден католик не може бути масоном». 

Єпископи латиноамериканської країни відзначають також зростання сект, проникаючих і в освітню систему Парагваю. Батьки-католики нерідко записують своїх дітей у школи, відокремлені від церковних громад або школи, керовані сектами, піддаючи дітей небезпеці втратити віру. Ієрархи закликають віруючих брати активну участь у діяльності власних католицьких спільнот замість того, щоб долучатися до сект. 

Голова єпископської конференції висловив також занепокоєння зменшенням числа семінаристів в Парагваї і браком священиків, через що неможливо задовольнити духовні потреби країни. Разом з тим, Службу Божу стало відвідувати більше молоді, хоча в цілому число вірних, які відвідують Літургію по неділях, зменшується. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:      КРЕДО

Немає коментарів: