ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 22 листопада 2012 р.

22.11.2012р. Б. / В Англіканській Церкві не буде жінок-єпископів



 
Генеральний синод Англіканської Церкви проголосував проти рукоположення жінок в єпископи. Таке рішення було ухвалене 20 листопада на засіданні Синоду.

Синод Церкви Англії принципово схвалив ініціативу висвячування жінок ще влітку 2008 року. Остаточне затвердження законопроекту повинно було відбутися влітку 2012 року, однак через розбіжності голосування делегатів синоду було відкладено до 20 листопада. 

Остаточно закон може бути прийнятий тільки після голосування в британському парламенті, однак, на думку архиєпископа Йоркського, відхилення законопроекту мирянами на голосуванні 20 листопада означає, що шансів на його прийняття в подальшому майже немає.

Генеральний синод дозволив жінкам бути священиками ще в 1992 році. Однак питання про допустимість рукоположення жінок у сан єпископа досі залишалося відкритим і викликало запеклі суперечки серед представників Англіканської Церкви. Так, влітку 2008 року, після початкового схвалення законопроекту, Ватикан назвав це рішення «розривом з апостольською традицією, збереженою у всіх Церквах, починаючи з першого тисячоліття». 

Нагадаємо, жіноче священство – одна з головних причин, через яку англіканці, поодинці чи цілими спільнотами, змінюють конфесійну приналежність, приєднуючись до Католицької Церкви

Підставою для цього стала Апостольська конституція «Anglicanorum coetibus», яку Папа видав у листопаді 2009 року. 


Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: