ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 21 листопада 2012 р.

21.11.2012р. Б. / Єпископи Ірландії: життя матері і дитини є однаково цінне і святе


"Католицька Церква ніколи не вчила, що життя зачатої дитини є важливішим за життя матері. Їхнє життя є однаково цінне і святе відповідно до їхньої спільної людяності". Таким чином постійна рада єпископату Ірландії висловилася щодо гучної справи смерті Савіти Халаппанавар і її дитини, що засоби масової інформації представляють як результат заборони аборту в цій країні.

Церква визнає, що цей випадок є "великою трагедією" і виражає солідарність з родиною покійної. Однак зазначає, що в католицькій етиці допускається врятування життя матері за допомогою терапії, яка могла би поставити під загрозу життя її дитини, якщо, звичайно, робилося все, щоб врятувати їх обох.

"Аборт, як пряме і умисне знищення ще ненародженої дитини, є найвищим рівнем аморальності за будь-яких обставин, – йдеться в заяві. – Це, однак, відрізняється від медичної діяльності, яка не є свідомо і безпосередньо спрямована на припинення життя дитини".

Єпископи зазначили, що ірландське медичне законодавство враховує цей принцип, забезпечуючи матері та дитині "найвищі стандарти медичної допомоги під час вагітності. Міжнародна статистика також підтверджує, що Ірландія без аборту є однією з найбезпечніших країн, коли йдеться про вагітність і пологи"– нагадує постійна рада єпископату Ірландії.

За матеріалами: Radio Watykańskie


Джерело:   Воїни Хиста Царя

Немає коментарів: