ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 14 серпня 2012 р.

14.08.2012р. Б. / Католики передали свій храм православним


Міланська єпархія передала Православній Церкві Константинопольського Патріархату один з найдавніших храмів міста - храм Санта Марія Падоне, оскільки православна спільнота не мала місця для молитви.

Храм Санта Марія Падоне був побудований у 871 р. Згодом він неодноразово перебудовувався, але там збереглися фрески XIV ст.. У 2004 р. будівлю було відреставровано. 

Православні вирішили наново освятити переданий їм храм. Перша Літургія в ньому буде здійснена 14 жовтня. 

Православна грецька громада в Мілані виникла у 20-х роках ХХ ст. Нині вона налічує 800 сімей. До недавнього моменту вони молилися на першому поверсі одного з будинків, не маючи справжнього храму. 

Це не перший випадок, коли Католицька Церква передає свої храми для користування православним. Так, наприклад, в 2007 р. ключі від однієї з церков Неапольської єпархії передав митрополиту Кіріллу, тоді ще керівнику Відділу зовнішніх церковних зв'язків, її парох, кардинал Крешченціо Сепе. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:    КРЕДО

 

...ключі від однієї з церков Неапольської єпархії передав митрополиту Кіріллу, тоді ще керівнику Відділу зовнішніх церковних зв'язків (РПЦ московського патріархату)...

Бідолашний  кардинал Крешченціо аби ж він знав у які саме руки передає храм Божий, то не мав би гріха та суворого звіту перед Тим, кому ніби-то московська церква служить, "вірою і правдою" захищаючи інтереси імперії зла...

р.Б. Леонід.

Немає коментарів: